Két blog (Winetou, Felhajítógép) is megírta már nagyjából, hogy mi is gond Szél Bernadett "nem vagyok matematikus" kijelentésével, de a lényeget még egyszer aláhúznám. A legnagyobb probléma jelenleg az az LMP-vel, hogy ennek a többre érdemes pártnak szánalmasan gyenge és minden realitást nélkülöző víziója van Orbán-rezsim és a Fidesz 2018-as leváltásáról.

Mielőtt továbbmennék az LMP kritikájában azt azért fontosnak tartom leszögezni, hogy az LMP-re nagyon is számítanék egy tisztességes Magyarország megteremtésében, számomra ennek a pártnak és becsületes vezetőinek elképzelései jóval fontosabbak és jobban érdekelnek, mint a szánalmas MSZP és az igencsak problémás DK körüli történések.

Az LMP a "választási technikázás" és a "matematikázás" elutasításával valójában azt mondja, hogy ők nem akarnak gondolkodni, olyan dolgokról, ami számukra valamiért kellemetlen. Végső soron azt is jelenti, hogy az LMP nem hajlandó szembenézni a teljes valósággal, és a magyar politika egyik legnagyobb kérdésre, valódi válaszok helyett csak mellébeszélésre futja. Egy példával illusztrálva, hiába kéri ki magának valaki, hogy ő igenis tudja, hogy mennyi az 1x1, ha a válaszában csak azt bizonyítja be, hogy ő aznapra megírta a házi feladatot. (Ez is nagyon fontos, csak nem ez a kérdés.)

Az LMP azt mondja, hogy szavazzatok ránk, és akkor jó lesz. Csakhogy még ha az LMP egy elképesztően sikeres 8-11%-os eredményt ér el, akkor is simán összejöhet a Fideszes a kétharmad. Márpedig az elmúlt hét év alapján teljesen világos, hogy a kétharmados Fidesz olyan mértékben rohasztaná tovább és vinné újabb diktatórikus irányokba a magyar politikai berendezkedést, hogy abból 2022-ben egy 10%-os LMP se tudna semmit csinálni. Vagyis egy 2022-es győzelem felé vezető úton is a kétharmad megakadályozása jelenti az első lépést. De a példaként hozott 8-11%-os LMP-s siker esetén is nulla egyéni körzetet hozó párt önmagában még nem lesz a kétharmad akadálya.

Az ellenzéki őrültekházát persze az teszi igazán rémisztővé, hogy a Momentum még az LMP-t is képes felülmúlni a politikai öncélúságban.

A bejegyzés trackback címe:

https://liberator.blog.hu/api/trackback/id/tr4813113960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása