„-Kipihented magad?

- Miért? Ezt az országot ki lehet pihenni?”

Mire visszatértem a nyaralásból, megszűnt az Index. Gyorsan átolvastam mi történt, bár elég jól értesültem. (Pont ezeken a nyaralásokon szoktam találkozni jelenlegi és volt indexes - amúgy inkább távoli -  ismerőseimmel.) Számomra ez a két cikk foglalta össze az Index.hu mostani, záró történetének lényegét: Fábián Tamás a szerkesztőségi nézőpontot vázolta fel meggyőzően, a részletesebb hátteret meg Stumpf András fejti ki szépen.

Tehát a konklúzió az, hogy Bodolai nem eleve gonosz csávó, de pusztán azzal a téves hittel, hogy ő majd mindent meg tud oldani, no meg azzal szándékkal, hogy ő mindenképpen pozícióban akar maradni (= elvek kevéssé számítanak), képes volt tönkrevágni a lapot. Noha magától Bodolai sem ilyen lenne, nem tenne ilyet. De nem az a szilárd erkölcsű figura, aki az önérdekével szemben is képes elveket érvényesíteni, így eszközzé válhat gyengesége révén hatalmi pozícióban lévő figurák kezében (Vaszily).  

Az is igaz, hogy ehetett volna tovább húzni, megvárni az első tartalmi támadást. De abban meg teljesen igaza van Dull Szabolcsnak, hogy a szerkesztőségre gyakorolt nyomás is a nyomásgyakorlás egyik formája. És vegyük azt is hozzá, hogy egy főszerkesztőnek az a feladata, hogy döntéseket hozzon és hatalmat gyakoroljon. Amikor pedig napi szinten hatalmat gyakorol és dönt, már nem olyan könnyű eldönteni, hogy tartalmi vagy politikai koncepciót érvényesít neked nem tetsző döntései, hatalom gyakorlása során.

Az Index a reggeli kezdőlapom, és elsődleges, napi többször nézett hírforrásom volt. Elvették tőlem. Még ezt is. Mert hiába a több lóvé, jobb a verda, mint 30 éve, a lelkükben ezek is csak büdös komcsik, templomba járó, magukat kereszténynek hazudó egykori munkásőrök.

A bejegyzés trackback címe:

https://liberator.blog.hu/api/trackback/id/tr7916087182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enrikokaruszo 2020.07.30. 23:23:53

"meg lehetett volna várni az első tartalmi támadást..."
minek, híresztelni így is lehet bármit, nem igaz?
kezdtek kiesni a szerepből

DFK 2020.07.31. 06:31:35

Nálam ma reggel is működött az Index. Szóval hazugság, hogy megszűnt. Amúgy már érkezik az új főszerk helyettes. Balról. Szóval semmi se változik, csak kellett egy kis libsi rinya.

DFK 2020.07.31. 06:35:43

Akinek tv kell (esetleg más médium) az vegyen magának. M. Péter

midnightcoder2 2020.07.31. 08:36:49

Ja, arra a puszta feltevésre, hogy majd nyomást fognak rájuk gyakorolni, egyszerre feláll egy nagy rakás, amúgy kurva rossz munkaerőpiaci pozícióban lévő, erősen közepes képességű balfék újságíró.

Ez nekem legalábbis icipicit gyanús.

miért 2020.08.02. 13:31:58

"lelkükben ezek is csak büdös komcsik, templomba járó, magukat kereszténynek hazudó egykori munkásőrök"
Tényleg! Az összes orbán-rajongó ismerősömre, nagyon kevés kivételtől eltekintve, tökéletesen illik a jellemzés!

miért 2020.08.02. 13:32:52

@DFK: hol is van az a "balos" szerkesztő?

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2020.09.26. 07:39:02

@miért: huh, elszoktam attól, hogy jönnek ide kommentek. De amúgy éppen elővettem a posztom és ez az "egykori munkásőrök" rész pl. kissé pontatlan, mert ott van pl. Jeszenszky Zsolt, meg a Pesti tévé, na ők nem egykori munkásőrök, hanem altrightos hülyegyerekek, Fidesz pénzzel jól kitömött, saját szellemi jelentéktelenségüktől fusztrált, értelmiségi másodosztály. Akiknek önálló szellemi értékek híján marad a pártszolgálat.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2020.09.26. 07:50:50

@DFK: hát te mekkora fidesz droid vagy. az észlény, aki szerint egy újság nem a tartalomról szól, hanem akkor működik, ha betölti a böngésző.
süti beállítások módosítása