Kezd működésbe lépni a Nemzeti Ellenállás Rendszere. Csak szívósan és keményen fiúk és lányok, mindig jó ha van egy NER-B, főleg ha a NER-A hangosan csődöt - és titokban féldiktatúrát - mondott.

Tegnap este végigböngészve a híroldalakat jó kedvre derültem. A Nemzeti Elnyomás Rendszere mellett Nemzeti Ellenállás Rendszere is működni látszik. A Nemzeti Ellenállás Rendszerét a plan B mintájára akár nevezhetjük NER-B-nek is  (a nagybetűzésért bocs, de most egy pilllanatra műnemzeti, vagy ha úgy jobban tetszik, hazafias stílbe vágtam magam). A magyar sajtó működő része fontos témákat tart ill. emel be a napirendbe. Tűz alatt tartják PODESZT.

Elsőként az évtized magyar gazdasági horrorberuházása, Paks-2. Paks-2 azért igazán kemény, mert hozzá képest  még az előző évtized csúcsbuktája, a 4-es metró is "csak" egy 500-600 mrd-os tételt jelent. Mindeközben Paks-2 nél az alapberuházás 3000-3500 mrd forint körül jár. De az évtizedes - kb. 2023-2035 - túltermelési kapacitás elvezetése olyan hálózatbővítési és rendszerszabályozási többletberuházásokat von maga után, hogy meglesz itt a 4000 milliárdos összeg is.

Másodikként bejön a MET-botrány. Amiben ugye a videotonos Garancsi István nyúlja az állami pénzt. Többek között. Mert a pletyók arról is is szólnak, hogy benne van az MLSZ elnök is, csak ő ugye nem erről az elnökségéről híres. A MET egyébként az Ausztrián keresztül érkező nyugat-európai gáz importot feji meg, a keringő hírek alapján évi 50 mrd Ft-tal. És csak találgatni lehet, hogy miért pont Garancsi az új kedvenc? (Ő lenne Orbán új kitüntetett középoligarchiája? Garancsi az, akinek mostantól emelkedni és eredeti tőkefelhalmozni kéne? Aki talán kevésbé volt sajtóvisszhangos mint Simicska? Nemzetibb mint Kóka János? Netán csak szimplán magasabb loyalty-t fizet Orbánnak?)
(Update: Nem csak Garancsi István nyúlja a pénzt, ő csak az egyik nagyobb szereplő, de van még 4-5 másik szereplő is. Ellenben utóbbiak között Csányi Sándor nevű meg pont nincsen, legfeljebb Csányi ismerőse. De az ismeretség és bűnrészesség nem ugyanaz.)

Franc se tudja. De kezd olyan benyomása lenni az embernek, hogy talán a versengő oligarchák harca hozza el az Orbán-rendszer végét. Vagy ha a végét ez önmagában nem is, de újabb szöget jelentenek a koporsóban. És a szögek csak gyűlnek és gyűlnek, egyszer talán elegen is lesznek egy jó hangulatú temetéshez.

Harmadikként pedig söpörjük még be a mai hírtermés idevágó részét: a belvárosi ingatlanpanama is kezd következmény-gyanús üggyé válni. Juhász Péter jól menetelt, az index.hu videóját nézve volt húzása a belvárosi korrupciós sétának.

A bejegyzés trackback címe:

https://liberator.blog.hu/api/trackback/id/tr357078189

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennyire korrupt disznó Ön lélekben? 2015.01.16. 18:48:27

10 gyakori helyzetről olvashat lentebb. Elítéli mind a tízet? Gratulálunk: Ön talpig becsületes, mehet tüntetni Vida Ildikó ellen! Ám amennyiben akár csak egy példaként hozott helyzetben is úgy döntene, hogy hülye lenne kihagyni, hogy jogtalan előnyhö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dont be such a jew 2015.01.16. 18:49:43

Az Összefosás állandóan csődöt mond.

De minek erről blogolni?

kvadrillio 2015.01.16. 20:04:44

Itt a valódi rezsicsökkentés
JámborAndrás
2015. január 16. péntek, 8:00
fidesz külföld szegénység rezsicsökkentés

Csak nem Magyarországon. Míg hazánkban lényegtelen mennyit keresel, és milyen helyzetben vagy, arányosan ugyanannyi kedvezményt kap egy gazdag és egy szegény ember (azaz minél gazdagabb vagy, annál jobban jársz), Horvátországban a valóban rászorulók kaptak most órási kedvezményt a kormány jóvoltából.

Magyarországon, ha történetesen Szijjártó Péternek hívnak, és havi másfél millió a fizetésed, ebből pedig havi 100 ezret fizetsz a házi uszodád fűtésére, akkor egy 10%-os csökkentéssel havi 10 ezer forintot spórolhatsz meg. Míg Kovács István, akiknek havi 60 ezer forint a nyugdíja, és 10 ezer a számlája, 1000 forintot.

Horvátországban ez máshogy megy. A horvát szociáldemokrata kormány pár nappal az elveszített elnökválasztás után (!) állapodott meg több bankkal és közműszolgáltatóval arról, hogy a legszegényebbek tartozását, akiknél ez már behozhatatlannak tűnik, elengedik.

mera horvát politikusok nagyon okos politikusok !

NÁLUNK PEDIG CSAK NAGYON OKOS...TÚLFIZETETT KURMÁNY-TANÁCSNOKOK VANNAK DÖGIVEL.....

sutyerák 2015.01.16. 20:30:00

maffia-faxiszta rezsim.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2015.01.16. 21:24:19

@kvadrillio: de miért nem linket raksz be? ill. ha már idézet, akkor hol a vége, és hol a te hozzáfűznivalód?

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2015.01.16. 21:36:37

@sutyerák: maffia az van, még gyilkosságok (főleg karakter, és talán egy felcsúti juhász) is vannak. persze szoci-szdszéknél is volt, nagy pénz nagy foci, kis párt kis foci felállásban. ez keményebb, de ez még illik az előző logikába, a 2/3-ad a legnagyobb foci. noha már az elmúltnyócért is járt/megérdemelt volt a 2010-es eredmény. (kurvára nem múlt el, sőt)

vannak hasonlóságok mussolini fasizmusával is, hangsúlyosan nem a náci németo-val, hanem csak az annál lazább, élhetőbb, szabadabb, de az akkori értelmesebb olaszokat azért jól pofánbaszó fasizmussal. ilyenkor nekem Fellini sírva röhögős Amarcord-ja hu.wikipedia.org/wiki/Amarcord szokott beugrani

dont be such a jew 2015.01.16. 21:56:51

@naphegyi vince: te nagyonhülye, az olaszok soha nem voltak szabadabbak mint Mussolini mester idején.

A zsidókról nem is beszélve, akik nemcsak olaszországban, hanem magyarorzságon is egyenesen imádták a formát!

'1928 tavaszán olasz képviselők látogattak Magyarországra. Az Egyenlőség című zsidó hetilap címoldalon köszöntötte az illusztris vendégeket: Köszönet Mussolininak! Abból az alkalomból, hogy az olasz fascista képviselők Budapesten vannak, szükségesnek tartjuk, hogy e hasábokon külön is leszögezzük: mennyi hálával és köszönettel tartozik a magyar zsidóság Mussolininak. Az ő zseniális tekintete és államférfiúi belátása ismerte fel először Európában azt a nagy értéket, amelyet a numerus clausus által földönfutóvá tett magyar zsidó diákok képviselnek. Mussolini lángesze, szerető szíve és parancsszava nyitotta meg a mi bujdosó fiaink előtt az olaszországi egyetemeket. Ma Mussolini fascista államában háromszor annyi magyar zsidó diák tanul, mint a hazai zsidó egyetemeken és sok százan vannak azok a fiaink, akik elnyervén oklevelüket, megtelepedtek és ekszisztenciát (sic!) alapítottak a fascista állam jóindulatából Olaszországban. A magyar zsidóság hálájának és köszönetének akarunk szerény tolmácsai lenni akkor, amikor a nálunk időző olasz képviselőket szeretettel üdvözöljük. Kérjük őket, hassanak oda, hogy a fascista Olaszország továbbra is második otthona
Forrás: https://kuruc.info/r/9/137227/'

dont be such a jew 2015.01.16. 21:58:10

Az olaszoknak az elmúlt 5 évben 8 különböző kormányuk volt, az ország a csőd szélén....

nem való a demokrácia mindenkinek.

kvadrillio 2015.01.16. 22:03:57

az Egyesült Államok világuralmi stratégiája visszaüt, már nem kíméli Európát sem.

Íme a demokrácia „exportját” célzó stratégia valódi arca. És milyen a mimikája?

Általában pókerarc. A szinte észrevétlenül, lépésről lépésre kiprovokált, Ukrajna és Oroszország ellen indított konfliktusos politikai és gazdasági manőver a kártyaasztalra kitett új lap. Európában is kialakult a hadszíntér. A hagyományos recept működik: az amerikai hadiipar nyeresége az új konfliktus kapcsán tovább növekedik. A kialakult háborús helyzetet kontinensnyi távolságból, joystickkal lehet irányítani, valószínűleg katonai veszteség nélkül, miközben az előnyöket élvező amerikai állampolgárok helyett Ukrajna civil lakossága szenved.
Az Egyesült Államok csak formálisan nevezhető meg egységes akaratú országként. Valójában a pénzügyi és gazdasági mamutok dróton rángatják az amerikai kormányt, a globalizáció névtelenséget adó védjegye alatt.

A dollár, mint világpénz, valamint a multinacionális vállalatok és a bankóriások a manipulált tőzsdékkel együtt olyan erőt képviselnek, amellyel szemben nincs esély. Az egyes önálló nemzetgazdaságok oldaláról semmiképp. A karvalytőke, Soros György „civil tőzsdeguru” személyében, aki a politikai felforgatás nagymestere, már személyes jelenléttel szervezi Ukrajna kizsákmányolását.

A közel-keleti háborúkat követő ukrajnai konfliktusok bizonyítják, hogy Amerika ismét partra szállt
Európában. Csak épp ellenkező előjellel, mint a második világháború idején. Akkor a birodalmi terjeszkedéssel szemben mint valódi szövetséges érkezett, most viszont saját világuralmi törekvései hajtják.
Ukrajna az új hadszíntér, a bázis felépítésére kiszemelt terület. Az itt kialakult helyzet teszi lehetővé, hogy az Egyesült Államok kormánya most már „testközelből” lépjen fel Európában, szinte közvetlenül befolyásolja, alakítsa és felügyelje a számára fontossá vált politikai, gazdasági és társadalmi terepet. Az a beavatkozási szint, amit a jelek szerint az amerikai vezetés megcélzott, a duplikált föderatív irányítással egyenértékű, és súlyosan leszűkíti az európai országok önálló mozgásterét. Ha a tendencia folytatódik, a közép- és kelet-európai országok szuverenitása újra látszattá zsugorodik, a szubszidiaritás gyakorlata pedig nyelvi és kulturális területre szorul vissza. Ha a stratégia célt ért, a felügyelet alá vont Európai Unió központosított irányításának sem kell már a szuverén országokkal bajlódnia. Formálisan persze demokratikusabbak lennénk mint valaha, az „export-demokrácia” és a „globalizált jogállamiság” védjegye garantálná szabadságunkat.

Az öreg kontinens bajban van gazdaságilag, a recesszió felé halad. Jótevőnk azonban tálcán kínálja a megoldást: az Egyesült Államok és az Európai Unió között megkötendő szabadkereskedelmi egyezményt. A részleteket nem ismerjük, valószínűleg majd csak akkor derül fény rájuk, ha már aláírták a dokumentumot. Egyedül az Európa Tanács tehetne valamit. Kötelessége lenne nyilvánosságra hozni a tervezetet és az állampolgárokat érzékenyen érintő, két kontinens gazdaságának hosszú távú összemosását eredményező megállapodásról országonként széles körű civil konzultációt tartani.

A nyomásgyakorlás további eszközei a félelemkeltés, az ukrajnai háborús konfliktus...

kiváló cikk !!! csIznadia lászló: Megint partraszálltak... MAGYAR HÍRLAPBÓL...

kvadrillio 2015.01.16. 22:05:50

@kvadrillio: ERÓPÁBAN SOHA NEM LESZ HÁBORÚ ! MERT ÉN...NEM AKAROM !!!!!!!

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2015.01.16. 22:24:19

@dont be such a jew: igen én is úgy tudom, h az olasz fasiszta pártban sok zsidó volt. Igen, a zsidók, sok mindenben élenjárnak, ha úgy adódik a veszélyes hülyeségben is. de amúgy ezzel ért véget a zsidó-téma, mert kezdelek unni.

Ill. bocsáss, meg de sittes zsidózásodat törölni fogom a továbbiakban. egyébként wellcome.

@kvadrillio: ja, most már okés, ismerős voltál. és igen, nagybetűzés, egész cikkek bemásolása klasszik troll/debil tempó. erőltesd meg magad, vagy...

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2015.01.16. 22:27:29

@kvadrillio: ok, ne legyen. de agyar hírlappal ne lopd már senki idejét/rövidke életét. még akkor se, ha - amint látom - te vagy akit balsors régen tép. :P

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2015.01.16. 23:29:06

@dont be such a jew: 1. szóltam. 2. de kérdésedre szívesen válaszolok: a te fogalmaid szerint zsidóbérenc. saját magamba nézve katolikus nevelést kaptam, nem akarom, nincs hajlandóságom megtagadni, így afféle gnosztikus keresztény. Az Adat, a Fiú és az Információ nevében: Ámen.

Achmed, a hitetlen 2015.01.17. 09:13:49

@naphegyi vince: Ennek a MET Zrt-nek fuss neki még egyszer, mert ez így vicc. Itt egy alapmű közérthetően:
tldr.444.hu/2015/01/14/a-legtobb-penzt-most-igy-lehet-csinalni-magyarorszagon/

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2015.01.17. 09:46:52

@Achmed, a hitetlen: a tldr/444 cikk volt az apropója a MET-botrány bekezdésnek, és az bemásolt link köré épült eleve a rövid bekezdés. ugyanakkor a cikket még nem volt időm elolvasni.
A kioktatás, helyett persze szívesebben látom itt a 3-4 mondatos tömör összefoglalódat, és ha jó, akár a posztot is készséggel updatelem, a copyirght feltűntetése mellett.

csak egy néző 2015.01.17. 10:20:50

@dont be such a jew:
Ta nagyon hülye, nálad hivatkozási alap a kuruc.info nevű szar?
süti beállítások módosítása