A jelenlegi politikai rendszerünket úgy hívják, hogy pocsék demokrácia. A pocsék demokoráciánkat egy állampárt uralja, és az állampárt valódi neve PODESZ - a Pocsék Demokraták Szövetsége.

A pocsék demokráciát három jellegzetessége teszi azzá, ami

  • az elnyomás (pl. 45%-os nagyméretű, de kisebbség kétharmados uralma, mindenre rátelepedő politikai klientúra)
  • a korrupció és a lopás elfogadhatatlan szintje
  • és a permanens hazudozás és a szakmai, a poltikai és így összeségében a nemzeti párbeszédet szándékosan háttérbe szorító, nagyon erős propaganda

Fukuyama pedig rohadtul nagyot tévedett. És rendkívül kellemetlen a tévedésének egyik  ékes bizonyítékában élni. De nem nyugszom bele. És örömmel tölt el, hogy egyre többen nem nyugszunk bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://liberator.blog.hu/api/trackback/id/tr426917335

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezt üzeni Andre Goodfriend a magyaroknak 2014.11.20. 10:59:54

Diplomáciai mentessége mögé bújva mutogatja felfelé tartott középső ujját vigyorogva kifelé az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. Kapjátok be, csicskák! A törvényeiteket meg feldughatjátok a s*ggetekbe a Bécsi Egyezménnyel együtt! Mi...

Trackback: Lenin elvtárs beájulna örömében a magyar baloldaltól 2014.11.20. 10:55:07

A magyar baloldal agya ugyanarra a sémára jár, mint amilyenre a leninista bolsevikok agya járt 1917-ben, amikor német titkosszolgálati segítséggel először az orosz cárt, majd a legitim kormányt is elkergették. Hátborzongató a párhuzam az 1917-es oroszo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsbagoly 2014.11.20. 10:15:09

Teljesen hülye vagy, vagy túl jól ment neked Fletóék alatt!

Brix 2014.11.20. 10:41:33

Ez mind igaz! DE, amíg a szavazásra jogosult állampolgárok 35%-a ! arra sem képes , hogy elmenjen szavazni és valamit tegyen a saját sorsáért, addig marad a jelenlegi állapot...
Másrészt, a mostani, manipulált választási rendszerben, a fragmentált ellenzéknek is nagyon nehéz helyzete van...
Abban lehet bízni, hogy az elkövetkezendő 4 éven olyan mértékben diszkreditálódik a kormány, hogy egy protest szavazásra azok is elmennek , akik szinte soha....
Az idő nem a Fidesznek dolgozik! Kivénhedő, elzsírosodó, politikusai egyre unszimpatikusabbak a fiatal generációknak. Egyre több emberben tudatosodik hogy Orbán, Kósa, Szijjártó és társai úgy lettek százmilliós vagy milliárdos vagyonok birtokosai , hogy soha életükben nem dolgoztak a privát szektorban és vállalkozásuk sem volt. Mindent politikusként értek el...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.20. 10:48:31

@Brix:

"DE, amíg a szavazásra jogosult állampolgárok 35%-a ! arra sem képes , hogy elmenjen szavazni és valamit tegyen a saját sorsáért, addig marad a jelenlegi állapot..."

Inkább otthon maradnak, minthogy leszavazzanak rátok Orbánék ellen.

A "mondjuk azt, hogy mi vagyunk a kisebbik rossz" baromságával ma már nem lehet kormányt váltani. Felfoghatnátok végre és lehúzhatnátok magatokat a vécén.

Erő e-meló 2014.11.20. 10:51:03

"Elnyomás": biztos kicenzúrázták a zelnyomók a poszt többi részét, ezért maradt ilyen satnya

"korrupció és lopás elfogadhatatlan szintje": mi az elfogadható szint? 2002-2010 között még belefért?

"permanens hazudozás": hallottunk már ilyet máskor is, például az öszödi beszéd, és ahogy azt azóta is magyarázzák

Brix 2014.11.20. 11:10:00

@polyvinyl: A 35% , az szinte soha nem megy el szavazni, egyik választáson sem Ez a szerencséje Orbánéknak..Felismerték, hogy az igazán szegény emberek nem nagyon aktív szavazók, így elég a felső középosztályra koncentrálni, ha választást akarnak nyerni. A baloldal gyengébb volt az elmúlt választáson, mivel a kádári kisember most a Jobbiknál találta meg megfelelő programot problémáira.
A baloldal most gyengébb volt, de lesz alternatíva 2018-ra, hogy leváltsák a tolvaj Fidesz kormányt! Ha nem lesz alternatíva , akkor meg a Jobbikra megy a baloldal egy jó részének a szavazata...A Fidesznél minden jobb!

mobilus 2014.11.20. 11:49:35

bölcsbagoly és ti hasonló többiek!

Ami hozzáállásotokat, szemléletmódotokat, világnézeteteket illeti, azzal kapcsolatban egészséges lelkű emberben csak egyetlen érzés ébredhet: a szánalom.

Bekötött szemmel (v.ö.: vakon) próbáljátok szemlélni, értelmezni és magyarázni a szivárványt, ami a még csöndes, tisztító esőben kezd fölragyogni a fölöttünk sötéten beborult, ám (nyugatról) lassan kiderülő égbolt alatt kibújó nap fényében. Vak arcotokkal legalább a nap melengető sugarait próbáljátok meg élvezni. Ha nem megy, csak magatokra vethettek...

Dr Gregory House 2014.11.20. 11:50:08

@Brix: "a szavazásra jogosult állampolgárok 35%-a ! arra sem képes , hogy elmenjen szavazni"
Talán ha pártunk és kormányunk nem dönt úgy, hogy idén csak az önkormányzati választás után terjeszti be a jobban teljesítő újabb adókat és megszorításokat, akkor többen elmentek volna.

Dr Gregory House 2014.11.20. 11:52:38

@Ambiorix: És akkor ki fizeti be azt az adót, amit a haverokkal eltapsoltok?

Ambiorix 2014.11.20. 12:18:24

@Dr Gregory House:
Efelől érdeklődjél Simon Gábornál. :)

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2014.11.20. 21:26:56

@Ambiorix: végül is megbántam, hogy kimoderáltam a kommentedet, hisz azért mutogatni való nyomorult az, aki a más politikai véleményen lévőket az ország elhagyására buzdítja. neked se nagyon jött még át az, hogy mi a demokrácia, vélemény pluralizmus. Hosszú volt a negyven év kommunizmus, az iskolában is csupa megaláztatás ért, az a sok hülye tanár, meg évszám...

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2014.11.20. 21:58:33

@Erő e-meló: ez egy másik poszthoz készült kiegészítés volt. liberator.blog.hu/2014/11/20/mi_a_baj_a_kulpolitikaval

A három pillért hosszasan ki lehet fejteni. Valószínüleg meg is teszem, de címszavak alul ebben máris segítenek.

Másik két felvetésedre röviden: nem a 2002-10-es történet se volt már elfogadható, de ez a mostani még keményebb. Mivel nem volt elfogadható, ezért rendben is van, hogy az SZDSZ megsemmisült és az MSZP középpárttá esett vissza.

2006-os kampány szánalmas volt, mindenki hazudozott, de a Fidesz azért veszített, mert már túl nagyot hazudott. Tőlem lehet az öszsödi beszéd elfogadhatatlan hazugság, de akkor Orbán 14. havi nyugdíj igértével mi van? Csőd felé tántorog a túlköltekezéstől az ország, ott a 13. havi nyugdíj, a fedezetlen áfacsökkentés 2006 tavaszán és erre az a kampányszöveg, hogy rosszabbul élünk, mint négy éve... Nem akarom Gyurcsányt védeni, bár én a gazdasági csődbe jutást, a tehetlen tartom aki bűnös, az bűnös. De pl. aki bevallja a bűnét, az a bíróságon enyhébb ítéletre számíthat, mint aki az utolsó pillanatig hazudozik.

Elég fidesz-sémás kérdéseid alapján azért felmerül, hogy annyira sem vagy autonóm gondolatokra képes, hogy feltünjön, nem feltétlenül a két kartell-párt között lehet csak választani.

Ambiorix 2014.11.21. 10:06:29

@naphegyi vince:
Véleményed az persze lehet, de mivel a véleményeddel együtt pont háromszor hajtottak el idén a halál faszára, én csak arra kérlek téged, hogy próbáld ezt valahogy feldolgozni, és végy vissza az arcodból meg a hangerőből, mert ez az ordító egér, aki vagy, kicsit szánalmas és nevetséges. :)

mobilus 2014.11.21. 19:22:49

Job későn, mint soha!

@Ambiorix: nomen est omen - Tudd: a múlt sötét mélye nem a mi világunk.

"az ordító egér, aki vagy, kicsit szánalmas és nevetséges".

Igen ez te vagy (bárki vagy).

(Sajnálatos bűzlő túrómorzsa vagy csak a halál faszán - lazán)

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2014.11.25. 23:51:46

@Ambiorix: micsoda érvek! és hát persze, mi sem természetesebb, ha egy hozzád hasonló szellem-óriás mondja, akkor én holnap törlöm is a blogom :)))
süti beállítások módosítása