Ha az Együtt vezető politikusa lennék, akkor a következő beszédet mondanám el október 23-án. Utána a párttagokat két irányba is útnak indíthatnám. A harcosabb fele mehetne Juhival fütyülni és a másik, békésebbik fele pedig mehetne a kicsit ó-balos, de békés és közös megemlékezésre. Kinek, kinek kedve és vérmérséklete szerint.

Más beszédet mondanék, ha a „régi” demokratikus ellenzék közös megemlékezésén vennék részt és mást ha az Együtt Orbán ellenes tiltakozásra készülő párttagjait és aktivistáit indítanám a hivatalos állami ünnep felé, de bármelyik beszédben elmondhatnám a következőket.

 ***

Kedves Barátaim! Kedves demokráciát szerető magyarok!

A mai napon 1956 október 23-ára emlékezünk. 1955-ben 2 évnyi enyhülést követően a Rákosi Mátyás irányításával megindult a sztálinista visszarendeződés. 1956 október 23-án a sztálinista visszarendeződés elleni tiltakozások általános politikai tüntetésekbe csapnak át Debrecenben és Budapesten az egyetemi diákság vezetésével. Estére az események erőszakos fordulatot vesznek, amikor az ÁVH emberei több helyen a tüntető, tiltakozó tömegbe lőnek. A kivezényelt katonák átállásával és fegyvereik átadásával október 23-án este elkezdődött a magyar nép felkelése a szovjet-kommunista hatalom ellen.

A budapesti eseményekkel egyidejűleg az ország nagyobb városaiban és de még a kisebb településein is tüntetéseket, népgyűléseket tartottak. Többek között Miskolcon, Nyíregyházán, Győrött, Szegeden Pécsett és az ország legalább további 30 nagyobb városában. Vidéken is követelték a budapesti egyetemisták 16 pontjában foglaltak végrehajtását és a földek visszaadását. Az országban sok helyen elzavarták a korábbi vezetőket, ledöntötték a szovjet emlékműveket, leverték a vörös csillagokat, a helyi tanácsok irodáiból kidobálták és elégették a begyűjtési íveket.

A hatalom, ahogy Debrecenben és Budapesten is, sok más településen is erőszakkal próbálta elfojtani a forradalmat. Október 24-én Székesfehérváron a városháza előtt a békés tüntetőkre a szovjet katonák sortüzet adtak le, hatan meghaltak. Október 26-án és 27-én az ÁVH-s katonák fegyvertelen tüntetőkre nyitottak tüzet: Kiskunhalason 2-en, Kecskeméten 3-an meghaltak. A leghírhedtebb mosonmagyaróvári sortűznek 52 halottja és 86 sebesültje volt, az esztergomi vérengzés áldozatainak akár 20-an is lehettek. A Parlament előtt, a Kossuth téren kitört vérengzésben a halottak száma az 500-at is elérhette és több száz volt a sebesültek száma is.

November 1-én Kádár Jánost Moszkvába rendelték. November 3-án hajnalban megindult a szovjet csapatok második, a korábbi szovjet beavatkozásnál jóval összehangoltabb és immár egyértelműen a felkelés eltiprását célzó támadása. A szovjet túlerővel szemben pár nap alatt elvérzett a főleg a nagyobb városokban kibontakozó fegyveres ellenállás, utolsóként november 11-én Csepel esett el. 

Október 23-án nemcsak az 56-ban kitört forradalomra és szabadságharcra emlékezünk, hanem 1989-es eseményekre. Arra, hogy 1989. október 23-án kiáltották ki a Harmadik Magyar Köztársaságot.

*

60 évvel 1956. október 23. után, és 27 évvel a Köztársaság kikiáltása után döbbenten vesszük észre,  hogy Magyarország egyik fele kénytelen ismét szabadságharcot vívni. A szabadságharcunk nem Brüsszel ellen vívjuk, ahogyan azt Orbán Viktor hazudja, hanem az új, immár fideszes pártállam ellen.

Mert a 89-ben szerzett demokráciánkat Orbán Viktor és csicskásai el akarják venni tőlünk. A magyar demokrácia mára egy gyűlöletben tocsogó, hazug, elnyomó rendszerré változott, ami már sokkal inkább maffiaállam, mint demokrácia. De a díszleteket megtisztelve, a rendkívül nehezen nyerhető választás lehetőségét elismerve, hívjuk inkább pocsék demokráciának, azt ami körülvesz minket.

Elmentek a kommunisták, de visszajöttek a jobbunisták

Magyarországot 27 év elteltével ismét egy áldemokratikus pártállam irányítja. És még akkor is így van ez, ha a fideszes pocsék demokrácia több szabadságot ad, mint a kommunizmus.

27 évvel a rendszerváltás után mégis döbbenettel azt kell tapasztalnunk, hogy hiába tűntek el a kommunisták, visszajöttek a jobbunisták. A valóság pedig az, hogy nem a minket ezer milliárdokkal támogató Európa elleni harc, hanem Orbán Viktor jobbunistáival folytatott egyenlőtlen, de igaz küzdelem Magyarország és a magyarok valódi szabadságharca.

Mára oda jutottunk, hogy a Fidesz nevezetű, radikális demokráciaellenes párt nem méltó sem a jobboldali névre, sem a polgári jelzőre.  De már valójában a Fidesz sem létezik, mert a fiatal demokratákból, öreg és korrupt pocsék demokraták lettek, és Magyarországot most ez a PODESZ, a pocsék demokraták szövetsége uralja.

Kedves Barátaim, Európa szívében élő magyarok!

Reményeink és szándékaink szerint vértelen szabadságharcunk győzni fog, talán jóval hamarabb, mint ma azt bárki is hinné.

Ha ügyesek és okosak vagyunk, ha kitartóan és keményen dolgozunk, akkor akár a reménytelen helyzet ellenére, a nyilvánvaló fideszes pártállami anyagi és bürokratikus túlerő ellenére is győzhetünk. Győzhetünk akkor is, ha az orbánista pocsék demokrácia választási rendszere, a szándékosan előnytelen és csaló választási szabályok, az NVB-s fideszes csicskásai, a fidesszolgálati tévé és rádió, az MTVA, a sajtónak álcázott pártállami propaganda gépezet és az elképesztő mennyiségű lopott pénzen felhizlalt klientúra nem fogja könnyen adni a bőrét.

Létre fogjuk hozni az Új-demokrácia szövetségét, bár a szövetség nevéről nem egyedül mi fogunk dönteni. Reménybeli szövetségeseink elsődlegesen a Párbeszéd Magyarországért, a MoMa,  de potenciálisan minden más, a MSZP-Gyurcsány kormányzásban részt nem vett, újonnan alakult demokratikus elköteleződésű párt, név szerint az LMP-t, a PKP-t és Liberálisokat.  

Nagyobbra kell nőnünk, mint az MSZP ahhoz, hogy szövetségünk ereje legyen a kellő garancia, hogy nem térünk vissza a 2010 előtti kudarcos világhoz. Hogy az erő pozíciójából tárgyalhassunk a bántóan ötlettelen MSZP-vel. Mert a csőddemokraták sem sokkal jobbak a pocsék demokratáknál. Magyarország a régi baloldal visszatérésénél sokkal többet érdemel. És az új baloldali, liberális, centrista és polgári konzervatív pártok szövetsége jóval többet is kínál. Jólétet, tartós fellendülést, és az ehhez nélkülözhetetlen becsületes és minőségi demokráciát.

Első teendőink között kell létrehoznunk az új-demokrácia kerekasztalokat, hogy visszaszerezhessük a 2010-től kezdve hónapról hónapra az Orbán Viktor és jobbolsevik szolgálói által ellopott rendszerváltásunk irányítását. De azért is kell létrehoznunk az új rendszerváltó kerekasztalokat, hogy megkezdhessük a 2018-as győzelemhez vezető kormányprogram kidolgozását és az új, demokratikus alkotmány alapjainak lerakását.

elvtarsak_vege.jpg

 

Magyarok tíz és százezrei számára kell egyértelmű válaszokat adnunk, felvázolnunk szerethető új Magyarországunk vízióját. Egy olyan digitális Magyarország alapjainak lerakására készülünk, aminek innováció  európai szinten is izgalmasak, de nem rémisztőek. Egy olyan Magyarországét, ami azt minimum megmutatja, hogy Közép-Európa mégsem az Orbánok, Meciarok, Kaczsinszkik és Ponták uralta rémséges, korrupt hely. Hogy Magyarország egy olyan ígéretes hely, amely saját erejéből képes elkergetni tolvaj és hazug politikai elitjét, ami saját erejéből képes megálljt parancsolni jobbunistákkal kollaboráló oligarchák és kiskirályok országlásának. Miénk a feladat, hogy megakadályozzuk, hogy Magyarország 30 évvel a rendszerváltás után, szégyenszemre a posztszovjet megrekedés újabb, legnyugatibb állomása legyen.

Ez a vértelen szabadságharc a valódi magyar demokráciáiért, az igazságos államért, egy jóval tisztességesebb és becsületesebb elitért a magyar történelem legszebb küzdelmeinek, legszebb hagyományainak folytatását jelenti. A feladat nagy és nehéz, de nem lehetetlen. És hiába is bármilyen nehéz, valójában nincs is más választásunk, ha nem akarunk jogfosztott, és harmadrendű állampolgárok lenni saját hazánkban.   

Éljen a magyar demokrácia, éljen a köztársaság!

 

(Történelmi adatok: https://hu.wikipedia.org/wiki/1956-os_forradalom)

A bejegyzés trackback címe:

https://liberator.blog.hu/api/trackback/id/tr5711830271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2016.10.23. 19:14:46

Igazából arról van szó, hogy egy rendes államban állandó harc van a hatalmon lévőkkel, hogy ne kerüljenek túl erős helyzetbe. A gond éppen az, hogy úgy tűnik, nem elég ügyesen vívja a nép ezt a csatát.

Superuser 2016.10.23. 19:36:43

Egy nulla vagy baráton!

Gondolom a nagyfater egy leninfiú volt, apád Rákosi elvtársat szolgálta hűen, de te már elfogytál. Vége. Ennyi volt.

Szerintem fogjad meg azt a kiba@@ttt bőröndöt,és húzzál...:D

Ad Dio 2016.10.23. 19:40:37

A magyar - és valahol az egész európai - baloldal jelenleg egyre nehezebb helyzetben van. Ennek számtalan oka van, amit most nem sorolnék. A hazai helyzetet azonban egész biztosan 2006 teszi gyakorlatilag reménytelenné. Ugyanis lehet itt jobbunistázni, meg üres párhuzamokat vonni 56-al, de de facto lövetni 10 éve a demokratikus baloldal miniszterelnöke lövetett '56 50. évfordulójára emlékezve. És ez így nogo.

A helyzet annyira pocsék, hogy nem nagyon van ötletem, hogy mit csinálnék a baloldal helyében, de azt hiszem azt tudom, hogy mit nem. Nem azért mert olyan okos vagyok, hanem mert képes vagyok visszatekinteni az elmúlt 6 évre és levonni a tanulságot: az orbántakaroggy, meg a diktatúrázás kb ennyit ér: állandósul a (kis jóindulattal) 80:20-as helyzet. A gyomorból szavazókat nem lehet meggyőzni, arról hogy pártot váltsanak, a mocsár megszólítására pedig ez az "üzenet" nem alkalmas. Nem azért mert én mondom, hanem mert a tények makacs dolgok.
Talán tanulni kellene a "gonosz jobboldaltól". Mit is csinált a Fidesz amikor elbukta 2006-ot? Elkezdett építkezni. Mégpedig országos szinten. Polgári körök, rémlik? Média kiépítése, rémlik? Mit tesz a baloldal? Leépíti a vidéki szervezetét és eladja, elhanyagolja a médiafelületeit. A Fidesz anno társadalmat akarta megszólítani, nem pedig a fanatikusokat vagy épp Brüsszelt. Ugyanis - ha tetszik ha nem - a demokráciában választást kell nyerni, nem pedig füttykoncertet, vagy vitanapot Brüsszelben. Erre pedig a lehetőség ma is adott - lenne. Persze csak akkor, ha hajlandó a baloldal végre önkritikát gyakorolni és egy gyökeresen új tartalommal (és arcokkal) előállva meg tudja szólítani az embereket. Persze lehet továbbra is lesajnálni és azt várni, hogy a zemberek majd "felnőnek a baloldal szintjére" (jelentsen ez akármit is), csak ez a várakozás esetleg elnyúlhat. Akár nagyon hosszan is. És hát a háttér meg csak apad és apad...

Jobber vagyok, szóval nem kell túl komolyan venni. Bár ha valaki veszi a fáradságot és elgondolkozik azon amit mondok, akkor láthatja - esetleg - a szavaim mögött a jószándékot. Előreláthatóan soha nem fogok baloldali pártra szavazni, de ennek ellenére azt vallom, hogy hosszú távon élhető országot nem lehet építeni baloldal nélkül. Szóval nem bánnám, ha végre eszet növesztene a magyar baloldal szarvak helyett.

1ghost 2016.10.23. 20:00:45

@Ad Dio:

Hahaha....te ócska orbánista bérhazudozó.

Messziről bűzlesz ezen a nickeden is! Korrupt tolvaj, helikopteres, mészáros lőrinczses, tiborcos rablóbanda! Mindenki úgy utál titeket, hogy a gazdád beszédénél már a buszon szállított bértapsolókat is egyenként viszgálják át.

Mentek a lecsóba, meg a sittre ti rohadt országkifosztó, hazug gazemberek.

sírjatok 2016.10.23. 20:14:31

@1ghost: az a szép, hogyha egymás mellé tesszük Ad Dio hozzászólását meg a tiádet, jól látszik a színvonalbeli különbség.

A poszthoz meg annyit, hogy elég béna diktatúra az, amit a négy évente meglévő szabad választásokon le lehet váltani. Én szinte már diktatúrának se mondanám.

Sir Galahad 2016.10.23. 20:18:27

A szerző beszéde egy hamis alapvetésből indul ki, nevezetesen hogy egyenlőségjelet tesz az egykori kommunista hatalom és a jelenlegi kormány között. Pedig alapvető különbségek vannak: előbbieket kívülről, fegyveres erővel kényszerítették ránk és nem lehetett leváltani, utóbbiakat többpártrendszerű, szabad választáson választották meg és mivel továbbra is többpártrendszerű demokrácia van, le is lehet váltani. Már ebből látszik, hogy a szerző okoskodása lepkefingot se ér, ez azonban csak a kisebb baj. A nagyobbik az, hogy pont azért nem valószínű a mostani kormány leváltása, mert az ellenzéke nagyjából ezen a szellemi nívón van.

1ghost 2016.10.23. 20:31:45

@sírjatok: @Ad Dio:

Hahaha, te ócska, orbánista bérhazudozó! Azért az már kibaszott szánalmas, amikor magad veregeted váron.

Elfogytatok narancsdisznók, game over, már bértapsoló is alig van.

Jakab.gipsz 2016.10.23. 20:32:12

T. Liberálisok !

Baj van az Önök szavahihetőségével,talán ha nem szúrtátok volna hátba, erkölcstelen és szerződésszegő módon a baloldali koalíciós partnereiteket, az emlékezetes Sólyom-Szili köztársaság elnöki választás alkalmával, esetleg lenne esélyetek.
Az önök által felmutatott erkölcsi értékekből, szakértelmükből, sem a baloldal sem pedig a magyarok nem kérnek,tessenek belenyugodni.
Az erkölcsi bizonyítványotokat önmagatokról kiállítottátok, tudjuk rólatok, hogy kell aljas árulónak lenni, ezt a tudást tartsátok meg magatoknak, a ti szabad elvűségetekből immár nem kér senki.

sírjatok 2016.10.23. 20:53:28

@1ghost:
"lfogytatok narancsdisznók, game over, már bértapsoló is alig van. "

Jah szerinted. A valóságban meg:

"Majdnem kétharmadot szerezne megint a Fidesz"

www.origo.hu/itthon/20160831-orban-viktor-fidesz-kdnp-jobbik-baloldal-mandatumbecsles.html

Ma Baker 2016.10.23. 20:54:30

Egy hangos törpekisebség próbálja magát a népi többségnek beállítani. Annak ellenére, hogy a Fidesz toronymagasan a legnépszerűbb párt az országban és az önmagát demokratikusnak hazudó, népszavazást bojkottáló ellenzék még a második helyért is csak versenyezhet.
Amikor Orbán volt ellenzékben, a Kossuth teret megtöltő rendezvényeket tartott a Fidesz. A komplett ellenzék pedig most elfér a Kossuth u
út 100 méteres szakaszán, ahova azért rendezték az Orbánköpködést, hogy legalább a kamerában hosszú tömegnek látszanak.
Nevetségesek vagytok,amikor egy nemzeti ünnepen DK és MSZP zászlókat lengettek. Nagyítóval is alig lehetett találni magyar zászlót a tömegben. Ez erős kontrasztban volt az állami rendezvényen ünneplőkkel, pedig ők a többség tudatában büszkén lengethették volna a Fidesz zászlót.

Nevetséges, amikor azzal ismeritek be, hogy milyen kevesen vagytok, hogy sípokat kell központilag osztogatni ahhoz, hogy egyáltalán hallani lehessen beneteket.

Nem beszélve arról, hogy szervezetten gyaláztok meg minden nemzeti ünnepséget.
Emlékeztetnék mindenkit, hogy Orbán soha nem osztogatott sípokat, soha nem buzdított arra, hogy állami ünnepségeken provokáljanak szimpatizánsai. Pedig neki 2006 környékén kissé több alapja lett volna rá.
Akkor is központilag próbálták bemocskolni a Fideszt, amikor rájuk toltak egy tüntetést azonosító nélküli rendőrök.
Nagy különbség! Intoleráns álliberálisok.

Ma Baker 2016.10.23. 21:01:39

@1ghost: "Hahaha....te ócska orbánista bérhazudozó."

Nna látod egy tartalmas hozzászólás utáni ennyire színvonaltalan és tartalommentes zsigeri hozzászólás minősít téged is és sajnos a ballibek jórészét is. Ezért nem haladtok sehova. Orbán határozza meg a megnyilvánulásotok alfáját és omegáját. Így nem léphettek ki az árnyékából soha.

anyadmajma 2016.10.23. 21:09:43

@Ma Baker: nemzeti ünnepséget a libsik sosem zavartak meg, és így volt ez ma is.
Ez kérem agitpropaganda volt, nem nemzeti ünnepség
Nem a 2,5 millió fideszhívő a Magyarország, hanem a maradék 6-6.5 millió( a többit már elüldöztétek) ember is az, akinek a hócipője tele van a diktátor hazugságaival.

1ghost 2016.10.23. 21:22:29

@Ma Baker: @sírjatok:

Hahaha... Orbán bérhazudozója! Egyre szánalmasabb vagy. Ti 2014 óta csak közvéleményt kutatást nyertek.

Hozhatod mind az ötven nickedet bazdmeg, már messziről felismer mindenki, orbán hitvány kollaboránsa.

A lényeg, hogy az ország nem tolerál tovább titeket, aljas tolvajokat, bárhová is mentek, az emberek utálata övez.

Scott Tenorman Must Die 2016.10.23. 21:30:46

@1ghost: én csak azért fogok a fityiszre szavazni 18-ban, h beledögölj.

Bogyó 2 2016.10.23. 21:53:18

"10 éve a demokratikus baloldal miniszterelnöke lövetett '56 50. évfordulójára emlékezve."
Tény, hogy volt ilyen, de azért féligazság amit írsz, mert az nem úgy volt, hogy minden előzmény nélkül elkezdték a békés tüntetőket lőni. Az egy bonyolult helyzet volt, aminek az előidézésében a jobboldal rendesen benne volt.

"Mit is csinált a Fidesz amikor elbukta 2006-ot? Elkezdett építkezni. Mégpedig országos szinten. Polgári körök, rémlik?"
A polgári köröket 2002 után kezdték el kiépíteni, ma meg behaltak. Az egész arról szólt, hogy a jobboldal úgy érzi, csak neki van joga kormányozni az országot, minden más eset csalás, diktatúra stb. Demokrácia csak akkor van, ha a Fidesz van kormányon. Pedig ezt egypártrendszernek hívják. Az építkezés 2006 után abból állt, hogy kivonultak a Parlamentből, semmilyen reformhoz (amit azóta ők megcsináltak triplán) nem járultak hozzá, megfúrták a kormányzati intézkedéseket ahol csak lehetett. Építkeztek, mert akkor demokratikusabb volt az ország és őket hagyták építkezni. Ma a kormányzat kihúzza az ellenzék alól azt, ami kicsit is segítheti, hogy életben maradjanak. Nem a választásokon akarja őket megverni, hanem meg akarja semmisíteni őket és a hívek ezzel egyetértenek, mert nem hisznek a többpártrendszerben. Te ugyan azt állítod, de a fideszes hívek többségének semmi baja nem lenne azzal, ha a baloldali pártok eltűnnének és a Fidesz 50 éven át kormányozna. A magyar emberek nem tanulták meg és nem értik a demokrácia lényegét, előnyeit. A biztonság érdekli őket, a szabadság kevésbé, ha annyi van, hogy lemehet a sarki boltba. Ha a Fidesz nem törekedne a demokrácia leépítésére, akkor nem írták volna át a választási rendszert, nem süllyesztették volna a közmédiát a legszégyenteljesebb uszító agitációs propagandaeszközzé, betartanák a demokratikus illemtani szabályokat, pl. legfőbb ügyésznek, közt.elnöknek, ombudsmannak, alkotmánybírónak nem illik pártkatonákat betenni, mégha konkrét jogszabály nem is tiltja, mert a pártérdeknél előbbre helyezzük a közérdeket, és a legjobb szakmai vagy tekintélyes embereknek tartjuk fent ezeket a posztokat. De nem, fideszes elvtársaink pártérdeke előbbre való az ország hosszú távú érdekeinél és igen nagy baj, ha valaki a kettőt azonosnak tekinti. Ez a fajta gondolkodásmód öli meg a demokráciát, a Csak a Fidesz jelszó világosan elmondja. Egypártrendszer. És az sosem demokrácia, még ha vannak is kirakat-ellenzékiek. Erről szól a poszt. De a baloldal tönkremenetelén örömködők, az Orbán megkoronázásában és élethossziglani uralkodásában reménykedők sosem értik ezt meg, és azt, hogy miért tőlünk mennek el a mieink és nem hozzánk jönnek akik valódi demokráciában élnek.

Bogyó 2 2016.10.23. 22:00:01

@Ma Baker: "Ezért nem haladtok sehova. Orbán határozza meg a megnyilvánulásotok alfáját és omegáját."

De ez pont azért van, mert a tiéteket is. Ha Orbán valamiért holnaptól nem létezne, azt se tudnátok, mihez kezdjetek, van-e értelme egyáltalán az életnek. Annyira félistent csináltatok belőle, hogy persze, hogy a másik oldal se mehet el mellette, mert igen, ma már levegőt se nagyon vehet senki az engedélye nélkül. A különbség az, hogy szerintetek ez jó. Pedig nem.

Bogyó 2 2016.10.23. 22:07:37

@Ma Baker: 'Orbán soha nem osztogatott sípokat, soha nem buzdított arra, hogy állami ünnepségeken provokáljanak.'

Erre azért ne vegyél mérget, a 2006-os eseményeket illetően máig tisztázatlan a szerepe és elég sok gyanús jel van, hogy miért indultak meg a TV-székház ellen az emberek, miért óbégatott Usztics "a Vezér" után stb.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.10.23. 22:13:09

@Sir Galahad: @sírjatok: szerintem ti vagy nem olvastátok el a posztot, vagy szövegértelmezési gondjaitok vannak. Ki húzott egyenlőségjelet a két rendszer között? Senki, pár hasonlóságot felsoroltam. Nem diktatúráról beszélek, hanem pocsék demokráciáról. Könyörgöm.

Bogyó 2 2016.10.23. 22:14:02

@Sir Galahad: A szerző nem tesz egyenlőségjelet a kettő közé, csak lényeges azonosságokat fedez fel benne. A diktatúrának nem feltétlen velejárója az. hogy külföldről kényszerítik egy országra, sőt egy diktatúrának még többségi támogatottsága is lehet. Mert a demokrácia nem a többség diktatúrája. A demokrácia az, ahol van reális esélye a hatalomváltásnak. na ez az ami egyre messzebbnek tűnik, és hiába mondjátok, ez nemcsak a baloldal "elkúrása" miatt van, ahol egy iylen népszavazási kampány lemehet, ahol a felcsúti stadion abszurdisztáni módón, filmre illően jelképesen mutat meg mindent, mi történik itt Habonytól Mészáros Lőrincen át, a Simicska-féle történetig, nem is értem, ezek után miről is akartok még beszélni.

kvadrillio 2016.10.23. 22:18:48

igen.....csodálatos élmény lehet..egy ilyen ünnepség.........és ahogy ezt... Köpd ki a tüdődet, azt kívánom, meg egy jó tüdőrákot!... videjóóót megszemléltem, jó..., ha viszel magaddal 1 db sokkolót és paprika sprayt is az agresszívek megfékezésérehhh ! :)...

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.10.23. 22:24:55

@Bogyó 2: Köszi a segítséget!

@Ad Dio: Nyilván em értek egyet, de te legalább megpróbálsz érvelni.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.10.23. 22:38:44

@Superuser: kétségtelenül komoly érv a keményebb moderálás mellett. :P

Ad Dio 2016.10.23. 22:45:39

@Bogyó 2:

Nem haragszol ugye, ha most tételesen nem válaszolok. Ezek 1000x kivesézett témák és meglehetősen sablonszerű oda-vissza játékot eredményeznek ahelyett, hogy előbbre menne a dolog. Egyetlen dologra reflektálnék:

"Az egész arról szólt, hogy a jobboldal úgy érzi, csak neki van joga kormányozni az országot, minden más eset csalás, diktatúra stb. Demokrácia csak akkor van, ha a Fidesz van kormányon."

Ugyebár mit is hallgatunk ma a baloldaltól szüntelen? És akkor helyben is vagyunk. Akkoriban pont azt mondtam a jobbhülyéknek (akik illegitim választásról hadováltak), mint ma a balhülyéknek (akik diktatúráznak), hogy ennek az ég egyadta világon semmi értelme nincs. A Fidesz sem nyert azzal semmit, a baloldal sem nyer. 2010-et a Fidesz vidéki építkezése, médiavilágának kiépítése és persze a Gyurcsány Ferenc vezette kabinet emberi ésszel felfoghatatlan ostobasága eredményezte. Meg persze az, hogy a tömegek elhitték, hogy a Fidesz képes mindezt jobban csinálni.

Ma mit látok? A baloldal lassan Budapestre szorul vissza. Egymást ekézik, kritika nélkül másolják az európai és a amerikai baloldal paneljeit, szembemennek mindennel amit a zemberek gondolnak és éreznek, majd még jól le is teremtik őket, hogy hogy lehetnek ilyen mucsai szőröstalpú banda, hogy nem vevők a klafa progresszív gondolatokra. Kicsit olyan ez, mintha a marketing szakember ugyan azt a reklámot nyomatná 20 éven át és ejtene arra, hogy az eladásokban mi mutatkozik. Ha pedig nem működik a dolog, az embereket hibáztatná. Nem is érdemlik meg _ezek_ a mi jó kis termékünket. Pukkadjanak meg!

Elárulom: nem fognak megpukkadni. Sokkal inkább megint megszavaznak egy Fidesz kormányt...

Ébresztő.

Ad Dio 2016.10.23. 22:47:43

@naphegyi vince:

A véleményemet írtam le. Nem akarlak semmiről meggyőzni. Csak csendben reménykedem, hogy akad, aki meg is fontolja amit mondok. Ha nem, hát Istenkém... evvan...

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.10.23. 22:55:20

@Superuser:
Mivel (ezzel nem kezdünk mondatot), tudom, hogy kimaradtál a 4. osztályból, szólok neked, hogy a 00 - ami te vagy - az nem nagyobb, hanem KISEBB a nullánál!

John Doe3 2016.10.23. 23:29:28

@Bogyó 2: még ilyen se volt. Az ún. lövetés élet kioltására alkalmatlan fegyverekkel történt, nem is jegyeztek fel halálesetet az annalesek. Úgyhogy a "Gyurcsány lövetett" ismerve a lövetés szó kontextusát, nettó hazugság. De hát az orbánisták egy dologtól félnek, de attól nagyon: az igazságtól. Ján 8, 32.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.10.24. 00:43:25

@Ad Dio: Szerintem sem Gyurcsány lövetett az amúgy tankkal is támadó, "békés" tüntetőkre. De az viszont kétségtelen, hogy nem ítélte el a felesleges rendőri erőszakot és a tömeges túlkapásokat. De ez a kettő azért nagyon nem egy súlycsoport.

Mielőtt nagyon elkezdünk baloldalazni, azt is rögzítsük, hogy én csak a fideszes szóhasználatban vagyok baloldali, ami csak annyit tesz, hogy nem vagyok fideszes. Ebből azért következik egy olyan fontos leágazás is, hogy én nem kifejezetten a baloldalnak adok programot, hanem -elég csak a blog nevére nézni - a nemzeti liberálisoknak.
A 80-20 az elég jókora hülyeség, mert az 70-30 minimum, ha a Jobbikot is beleveszed a jobboldalba.
A többi viszont már nem akkora hülyeség, bár nyilván erősen fideszes szájízű. De abban tudnék olyat kiemelni, amit meg lehet fogadni, sőt személy szerint is operatív célként veszem figyelembe a 2018-as útiterveben/stratégiagi javaslatcsomagban:
- folyamatosan építkezni. Mégpedig országos szinten.
- Polgári körök, de nyilván más néven és módon, vannak a vidék-felé elindulásra is ötleteim
- Médiának pénz híján marad a blog és a web2, de ennél lehet sokkal jobban csinálni
- ezekkel valóban a társadalmat lehet megszólítani,

Egy valódi/nyugati/minőségi demokráciában választást sokkal könnyebb nyerni, mint az elképesztően megborított magyar választási rendszerben. Elég csak a népszavaztatásra gondolni, ahol 15 milliárdnyi, 80%-ban közpénzt nyomtak bele jogellenesen a fidesz kampányba. (Bírósági ítélet is született a tárgyban az NVB döntését felülbírálva) Aztán ott van az NVB nagyon durva részrehajlása. Ezek már mind-mind a nagyon is orosz-típusú, posztszovjet "demokráciákat" idézi, ahol a választás egyáltalán nem szabad, mert az ellenzéknek nincs méltányos lehetősége győzni. Igaz az orosz helyzetnél valóban több lehetőség van az orbánista rendszerben győzni. Csak hát hova is tartozunk a Szovjetunió 2.0-hoz, vagy az EU-hoz?!
A szövegben linkelt >pocsék demokrácia< posztban ezt jóval bővebben is kifejtettem.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.10.24. 00:50:00

@Jakab.gipsz: De most komolyan? Ha viszont poénkodunk, akkor meg nyomó-e vagy?

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.10.24. 00:51:15

@1ghost: ez nem az a stílus, amit szívesen látok itt. nyugi

Ambiorix 2016.10.24. 08:14:44

Nagyon jó, erős beszéd ez, vince. Javasolom, hogy olvassa fel a kávéházi törzsasztalánál is, mind a három választójának. :)

NagyVonalakban 2016.10.24. 08:18:08

A jelenlegi baloldali pártok esèlytelenek a Fidesszel szemben.
Itt majd valamifèle elit ellenes, civil hátterű mozgalom lesz az, ami megdöntheti Orbán rendszerét, de leghamarabb csak 2022-ben, amikor már az EU-s pénzek elfogynak, ès az ország mèg jobban lecsúszik....

Ad Dio 2016.10.24. 08:53:36

@naphegyi vince:

"Szerintem sem Gyurcsány lövetett"

Nyilván nem személy szerint adta ki a parancsot a szemek kilövésére. Viszont minden bizonnyal engedélyt adott egy komoly fellépésre, majd végül nemhogy el nem ítélte a rendőri túlkapásokat, hanem azokat minden lehetséges módon tagadta, hovatovább kitüntette a felelősöket. Ez óriási hiba volt. 2010-re ki is derült mekkora. De ez mára lejárt lemez. Maximum annyi értelme van észben tartani, hogy ha valaki benne látja a jövőt, az kapjon már észbe: ő egy politikai hulla.

Sok másban sem értünk egyet, de ez nem baj. Elfogadom, hogy másképp látod a világot. Hovatovább ezt jónak tartom. Mondjuk nem baj, a nem ellenségként, hanem másképp gondolkodóként tekintesz rám.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.24. 09:04:22

@Ad Dio:

Dicsekedett vele a TV2-ben székház ostromakor is hogy személyesen követi az eseményeket, és ad utasítésokat a rendőröknek.
Gergényivel már jó előre levetették az azonosítókat 2006.10.23 elött.
Hogy egyként üthessenek bünztetlenül mindenkit, aki Gyurcsány távozását követeli, avagy Fidesz ünneplésen merészel részt venni.

Az Astóriánál a rendőrök rohama idején, 40 ezer ember volt (index cikk szerint), nem állt meg se busz, se metró, se villamos ott (központi utasításra), és az első lovasroham felszólítás nélkül a rendszvény vége után 5 perccel kezdődött.

Vérengzésre adtak parancsot, vérengzés kezdődött.
Fogdákban meztelenre veztőztetve aláztak embereket, tömegoszlatásra alkalmatlan fegyverekkel lőtték ütötték a tömeget, a végén kitüntették Gergényit.

Ez már történelem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.24. 09:37:57

@Sir Galahad: "hogy egyenlőségjelet tesz az egykori kommunista hatalom és a jelenlegi kormány között."

orbán lekommunistázta a fütyögőket, a fideSS évekig füttyögött, tehát saját magát nevezte kommunistának. Véleményem szerint a logikája téves, de alapvetően igaza van, mivel a kádári egypártrendszert építi vissza.

Sir Galahad 2016.10.24. 11:35:21

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: "Véleményem szerint a logikája téves" - szerintem is, örülök, hogy egyetértünk. "a kádári egypártrendszert építi vissza" - akkor a pártok számából ítélve elég lassan halad.
süti beállítások módosítása