A cím valójában csalóka, mert arról lesz szó, hogy miért is nincs közös öröm a magyar életben.

A foci-EB kapcsán tapasztalt döbbenetes mértékű ünneplési vágyra még visszakanyarodnék a múltkori poszt folytatásaként. Egy jobbak közé számító A Szerk.-ben a következő, témába vágó mondat nagyon megkapott:

"Tényleg ennyire nincs semmi öröm ebben a rongyos magyar életben, hogy ettől kell magunkat a földhöz verni?"

A válasz sokféleképpen hangozhat, de lényeg nagyjából az, hogy közös, nemzeti öröm nincs a magyar létezésben, csak egyéni, családi és kisközösségi örömök vannak, miközben lenne igény a közös boldogságra és a nemzeti összetartozásra is.

A politikai megosztottság, a gyűlöleltek és utálatok körei, egészen pontosan a szoftos gyűlöletre alapozott elnyomó politikák nem teszik lehetővé a közös nemzeti örömködést. A magyar nemzet jelentős részének és részeinek elnyomása a magyar nemzetet mint politikai közösséget sokkal jobban megosztják, mint sok nálunk fejlettebb és szerencsésebb országot. A pocsék demokrácia népe így a foci EB híján nem képes olyan közös örömre, ahogy egy liberális demokrácia polgárai tudnak örülni. Hiszen a liberális demokráciában a politikai veszteseknek is sokkal több joguk van - jogállam ugyebár -, mint a magyar illiberális demokráciában. Mivel a legminőségibb demokráciában sem lehet mindenki kormányon, ezért végső soron a választáson vesztesek nagy része is elfogadja az aktuális kormányzatot, hiszen a szekérnek mennie kell.

Persze az uralmon lévő fideszes rétegek és a fideszes pártállam hívei szintén ünnepelnek, de nem az ország, hanem a maguk sikerének örülnek, hogy ők vannak fenn. Boldogok, hogy olyan jól élnek, ahogyan egy igazságos rendszerben bizony nagy többségük nem élhetne. De ők is titkon érzik, és aggresszivitásuk is ebből a félelemből táplálkozik - ha ugyan nem a zsigeri ostobaságból -, hogy milyen hazug az az öröm és elégedettség, ami a nemzet másik felének elnyomásáról, apátiába süllyesztéséről ill. anyagi nélkülözéséről tudomást sem vesz. Rosszabb esetben mindezek létezését kifejezetten igyekszenek elhazudni.

A bejegyzés trackback címe:

https://liberator.blog.hu/api/trackback/id/tr778859088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2016.07.03. 10:11:52

"A magyar nemzet jelentős részének és részeinek elnyomása a magyar nemzetet mint politikai közösséget sokkal jobban megosztják, mint sok nálunk fejlettebb és szerencsésebb országot."

Pontosan kik is vannak nálunk elnyomva ?

"Hiszen a liberális demokráciában a politikai veszteseknek is sokkal több joguk van - jogállam ugyebár -, mint a magyar illiberális demokráciában."

Annál is inkább, mert ott a polgár választhat a szélsőlibes balközép vagy a szélsőlibes jobbközép között, akik között kb. a zászlók színe a különbség, mindenki másnak pedig mély kuss van. Picit olyan ez, mint a Kádári demokrácia volt: volt a Párt, mindenki más pedig rohadt burzsoá náci.

Netuddki. 2016.07.03. 11:00:27

Tolvaj, bűnözők vannak hatalmon. A hatalmuknak az alapja a nemzet megosztása.
Jogállamban már régen a börtönben csücsülnének.

Netuddki. 2016.07.03. 11:01:54

@enpera: Az akkor vót, most meg most van balfasz. De érthető, hogy el akarod terelni a tolvaj gazdáid tevékenységéről a figyelmet. Érthető, de leszarom.

fidesz maszop dk egykutya 2016.07.03. 11:11:44

Hát igen, én is furának éreztem azt a győzelmes vergődést a focitól. Pedig ettől semmi sem lesz jobb.

Kalap úrfi 2016.07.03. 11:11:48

max te meg az a párszáz ember nem tud örülni

Pan Modry 2016.07.03. 11:14:21

Aki nem hulye vagy nem tolvaj, az semmilyen kozosseget nem vallal azzal szemben ami az orszagban megy es azokkal szemben akik ezt teszik v tamogatjak.

Mohamed 2016.07.03. 11:19:52

politikai elnyomás?
Írja ezt egy olyan poszter aki azt a magyarországi politikai baloldalt favorizálja aminek történelmi hagyománya a népbe lövetés korszaktól függetlenül.

Thomas Dantes 2016.07.03. 11:22:58

Nincs mit közösen ünnepelni? Baromság. Csak épp ki kéne nyitni a szemünket. Például nem is olyan rég, magyar film minden rangos díjat elnyert. Ezt lehet ünnepelni.
Vagy épp: volt egy arany és egy bronz érem a vizilabda EB-n.
Toronymagas összesített győzelem az úszó EB-n.
A foci Eb alatt, vívó és kajak-kenu Eb is volt, mind a kettőben születtek sikerek, főleg az utóbbin. 14 érem
Öttusa világbajnokság, aranyérem.

Politikától minden szirtől-szartól mentesen.

midnight coder 2016.07.03. 11:55:13

@Tibi !: Ezt eddig minden eddigi kormányra elmondhattad a gengszterváltás óta. Sőt, előtte is.

midnight coder 2016.07.03. 12:06:46

@Thomas Dantes: "Például nem is olyan rég, magyar film minden rangos díjat elnyert. Ezt lehet ünnepelni."

Ki nem szarja le a magyar filmeket ? A legtöbb leginkább csak a készítőket és szűkebb családjukat érdekli, illetve jobb esetben a külön szar filmek nézésére kitenyésztett kritikusokat.

"Vagy épp: volt egy arany és egy bronz érem a vizilabda EB-n.
Toronymagas összesített győzelem az úszó EB-n.
A foci Eb alatt, vívó és kajak-kenu Eb is volt, mind a kettőben születtek sikerek, főleg az utóbbin. 14 érem
Öttusa világbajnokság, aranyérem."

Valamint kovács 2 gizike megnyerte a tanyasi zsákbanfutóversenyt. Hadd töröljem ki a szemem sarkából az örömkönnyeket.

A sprot - ahogy a filmgyártás is - a szórakoztatóipar része. Elég baj, hogy kis hazánkban mindezt - beleértve a focit is - közpénzből finanszírozzák.

Ennyi erővel vehetnének nekem egy Occulus Rift-et, mert hogy én a videojátékokat szeretem és nem a focit.
Állam bácsi még jobban is járna, mint Pl. Goda Krisztina filmjével, ha annak a költségét egy nézőre levetítjük, simán jobban jött volna ki állam bácsi ha inkább VR szemüvekeget osztogat, de gyanítom hogy a frissen épült stadionokkal is hasonló a helyzet.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.07.03. 12:40:01

@Thomas Dantes: Ebben teljesen igazad van. Valójában a posztban leírtak, ténylegesen csak a közös öröm politikai dimenziójával foglalkoznak. Nem volt célom egy teljes társadalomlélektan kép felvázolása, de ha az lenne, akkor azokkal, amit írtál árnyalni kellene a képet.

VadMacs 2016.07.03. 12:41:13

@enpera:
"Én, amikor gyurcsányék elnyomtak, es a szememet próbálták kilőni azonosítatlan zsoldosok, meg izraeli vízágyúkkal kergettek, na akkor sem picsogtam ennyit,
Ez gyenge vót.
Szanyi meg Fodor már nem fizet jól?"

És hol vannak most ezek a "hősök"? Akik saját hazafy érdekeikre hivatkozva szétkúrták/felgyújtották a fél belvárost? Valami öszödi böszme hazudozásaira hivatkoztak. Aztán jött a csúti törpediktátor, és mi történt? Nyócmillió' új adó, az utcai hős ünnepelve fizet. A 'zelmútnyóccévet megszégyenítő lopás, a belvárossy hős éljenezve fizet, majd újra ezekre szavaz. A hazudozásaikról csak annyit: azt nem lehet elhinni ezeknek, amit kérdeznek. De Dr. Szemkilövetős József, a tüntető hős annak örülhet a leginkább, hogy volt ez az elszámoltalás nevű izé, ahol jól megbűnhődtek a böszme, és a csatlósai.

Éljenek az ilyen hősök - akik ennél kisebb szarért mentek háborogni, a jóval nagyobbat meg lapáttal kanalazzák...

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.07.03. 12:59:14

Egy pár kommentet kimoderáltam, de összefoglalom őket a teljesség kedvéért: "Liberális vagy (akár baloldali is lehetnél) ezért gyűlölünk. Bármit írsz, üres picsogás. Fontos számunkra, hogy legalább verbálisan belédrugjunk." kb. 5-7 ilyet kivágtam.
Vitatkozni lehet, trollkodni meg mehettek máshova.

@midnight coder: Legalább a kérdés felvetésig eljutsz, ezért maradhatsz.

@Mohamed: Te is már a kivágnivaló határán mozogsz, hiszen a kérdésedre a válasz benne van a posztban. De ezen lusta vagy elgondolkodni, vagy legalább részben reflektálni. Egy ostoba jobbunista sablonba kapaszkodsz. De talán erre visszatérek.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.07.03. 12:59:53

Látom működik a libsi cenzúra, ti elnyomók :)

midnight coder 2016.07.03. 13:09:21

@naphegyi vince: Szép tőled hogy nem moderáltál ki, minek utána szvsz a világon semmi olyat nem írtam, ami politikailag egy picit is inkorrekt lenne. Ennél már csak az lenne a jobb, ha válaszolnál is a kérdésre: szerinted mégis, kik azok akik ma kis hazánkban el vannak nyomva ?

VadMacs 2016.07.03. 13:27:10

@enpera:
Mesélj még a böszme elnyomásáról. Arról, amikor minden szarért népszavazgattatok, és amit a vajdád gyorsan be is tiltatott minden olyan polgárnak, aki királyságát meg meri kérdőjelezni. Egy valamivel lehet már csak szavazni ebben az elkúrt országban, a lábaddal (lásd kitántorgó százezreket)...

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.07.03. 13:28:54

@enpera: Nem vagyok teljsen liberális, a kommentelésnél pl. konzervatív elveket is érvényesítek, kell egy bizonyos színvonalat tartanod, hogy hozzászólhass. (Már ha elolvasom.)

Szeretném, hogy olyan kommentfolyama legyen a blogomnak, hogy az értelmes embereknek legyen kedve hozzászólni. Talán érdemes lenne elgondolkodnod hogy ez neked miért is fáj.

Advanced Flight 2016.07.03. 13:36:41

Páran betaláltunk libsikének, most vadul takarítja az "elnyomók" kommentjeit XDXD

Advanced Flight 2016.07.03. 13:42:39

Viccen kívül, poszter annyit megérthetne, hogy egy pársoros, a foci EB-kapcsán megírt, értelmetlen fröcsögést és obligát fideszezést tartalmazó böffenetre a libsizésen és harsány kiröhögésen kívül nincs más adekvát reakció.
Ennyike.

fidesz maszop dk egykutya 2016.07.03. 13:49:21

@Advanced Flight: betaláltál "elvtárs" főleg te a benyögéseddel. Az olyan intelligens volt, hogy akár L simon is mondhatta volna :DD

VadMacs 2016.07.03. 13:50:03

@Advanced Flight:
Szvsz nem az Orbánjugend állománya számára készült az írás, teljesen megszokott, hogy mégis azok járnak ide ugatni. Én sem járok gyurcsányista/orbánista fan clubokba irogatni, azt meghagyom az 1 bites barmoknak. Amúgy libsizni ősi jobbfasz szokás: mindenki, aki nem akar közéjük állni, automatikusan annak minősül. Jól mondom, "kedves" bérkommenter elvtárs úr?

fidesz maszop dk egykutya 2016.07.03. 13:57:23

@VadMacs: nem egészen jól, mert ha nem állsz közéjük akkor nem csak libsi, hanem kommunista, gyurcsánycsicska buzi is vagy :DD

Halálbüntetést a korrupt politikusokra! 2016.07.03. 14:07:33

@midnight coder: "Annál is inkább, mert ott a polgár választhat a szélsőlibes balközép vagy a szélsőlibes jobbközép között, akik között kb. a zászlók színe a különbség, mindenki másnak pedig mély kuss van."

Nagyon jól megfogalmaztad a magyar valóságot. Annyira nincs különbség ma már a komcsik és a fidesz között, hogy ma már az összes komcsi, az összes 3/3-as, az összes egykori ÁVÓS csemete, a teljes 800 ezer leigazolt seggnyaló mind a fideszben van.

Legfeljebb ez a csőcselék megtanulta, hogy a Szovjetunió éltetése helyett ma már Putyint élteti, a kommnizmus helyett a nemzetállamot élteti, az imperializmusás helyett meg EU-t szidja.

És persze évtizedekig azon rinyál, hogy az országot 30 éve elprivatizálták, ezért rossz most nekünk!

kuki123 2016.07.03. 14:35:46

örül az ember, de ez lepkefing..majd ha 3-4xer ilyet tudnak...akkor esetleg beszélhetünk valamiről.

Thomas Dantes 2016.07.03. 15:14:11

@midnight coder: Na ez az : Ez a siralmas. Ki nem szarja le? Mit? Az hogy egy magyar film Oscar és Golden Globe díjas?
Mondjuk azok az emberek akiknek számít valamit a filmes szakma
De te szard le.

Ha szerinted a vizilabda, öttusa kajak-kenu egyenlő a tanyasi zsákbanfutó versennyel, akkor ostobább vagy mint elsőre látszik.

Na ezért nem lehet örülni mert ilyen ember vannak mint te. Neked minden szar, semmi nem érték semmi nem teljesítmény.

Szerintem meg te vagy egy nagy szar értéktelen nulla szemét.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.07.03. 15:33:16

@midnight coder: Az elnyomás elsődlegesen a politikai ellenzéket és szavazóikat súlytja (baloldaliak, liberálisok, fidesszel szembeszálló polgári jobboldal). Valamivel kevésbé jobbikosokat. De attól, hogy kevésbé törődnek vele érinti a passzivitásba vonulókat is, függetlenül attól, hogy a passzivtásuk oka a totális tájékozatlanság, vagy a változtathatlanságba való adott dacos reakció. Sőt szenvedik azok is akiket átvert a kormányzati propaganda és csak azért támogatják a Fideszt, mert nincsenek tisztában azzal, hogy nem csak ehhez a korrupt Magyarországhoz van joguk.

Legalább ilyen fontos kérdés, hogy miben nyilvánul meg az elnyomás: választási rendszer, ügyészség részrehajlása, erőszakos államosítások, tulajdonviszonyok folyamatos átrendezése a fideszhez közellállók magánvagyona javára: földprivatizációk, MNB alapítványok.

röf 2016.07.03. 17:24:32

Senki nincs elnyomva.
Aki dolgozni akar, az tud dolgozni.
Aki szavazni akar valakire (vagy valaki ellen), az megteheti.
Mindenki kiszámolhatja, mennyi a nettó fizetése, mennyi a rezsije, mire mennyit költhet.
Mindenki beléphet a neki kedves pártba, és még akár miniszterelnök jelölt is lehet.
(Meg persze nyithat akár cukrászda hegyeket Bécsben...)
Nálunk nem robbantgatnak, bemehetsz bármelyik templomba, zsinagógába.
(Nálunk megbüntetnek, ha az öreg rabbi fülébe súgod, hogy utálod...)
Nálunk nyugodtan ácsolhatsz magadnak színpadot, és feketébe öltözve Orbánozhatsz egész hétvégén.
Nálunk olvashatsz Amerikai Népszavát, hallgathatsz Klubrádiót.
Mi a probléma igazán...?

midnight coder 2016.07.03. 17:35:59

@Halálbüntetést a korrupt politikusokra!:

"Annyira nincs különbség ma már a komcsik és a fidesz között, hogy ma már az összes komcsi, az összes 3/3-as, az összes egykori ÁVÓS csemete, a teljes 800 ezer leigazolt seggnyaló mind a fideszben van. "

Abban van igazságod, hogy lényegi különbség a FIDESZ és a balnak mondott oldali ellenzék között sajnos tényleg nincs idehaza sem.

"Legfeljebb ez a csőcselék megtanulta, hogy a Szovjetunió éltetése helyett ma már Putyint élteti, a kommnizmus helyett a nemzetállamot élteti, az imperializmusás helyett meg EU-t szidja."

Putyin egészen addig békésen ült a seggén, amíg az ukrán neonácik némi ukrán hátszéllel meg nem puccsolták a demokratikusan megválasztott oroszbarát kormányt. Az amcsinak ennél sokkal-sokkal kevesebb kellett Szaddám kivégzéséhez, ezáltal az IS megteremtéséhez: elég volt néhány nem létező vegyi fegyver. Ami jellemző az amcsik arroganciájára, hogy még arra sem vették a fáradtságot, hogy utólag vigyenek oda valamit amivel igazolhatják a koholt vádakat ami alapján lerohanták az országot. És a derék európai demokratákban valahogy fel sem merült, hogy ezért embargót kellene az amcsik ellen életbe léptetni.

midnight coder 2016.07.03. 17:52:55

@Thomas Dantes: "Mondjuk azok az emberek akiknek számít valamit a filmes szakma"

Ez a filmes szakma 50 éve nem tudott egy olyan magyar filmet letenni az asztalra, ami megélt volna a bevételeiből. Persze tök jó, amikor egymilliárdból gyártunk olyan filmet, amit aztán megnéz 5000 ember, de ennél már csak az feleslegesebb, amikor stadiont építünk. De ezzel sincs bajom, ha te fizeted és nem az ország állja pár száz ember hobbijának a költségeit.
Arról már nem beszélve, hogy vajon ugyanez a film mit nyert volna, ha teszem azt a szudéta németeket ért atrocitásokat meséli el.

"Ha szerinted a vizilabda, öttusa kajak-kenu egyenlő a tanyasi zsákbanfutó versennyel, akkor ostobább vagy mint elsőre látszik."

A vizilabda, öttusa, kajak-kenu, zsákbanfutás ugyanúgy a szórakoztatóipar része mint a cirkusz, a foci, vagy a filmgyártás. Meg van neki a közönsége akik nyilván nagyra értékelik a szereplők teljesítményét, de ettől az egész finanszírozása nem közfeladat, és igen, hadd ne legyen nekem több közöm ahhoz, hogy Gipsz Jakabka megnyerte az öttusa X vagy Y érmét, mint hogy a legújabb Csillagok Háborúja film mekkora szar lett vagy nem. Ha jó volt a film örülünk, ha nyertünk a meccsen örülünk, de holnap mindenki mehet dolgozni és élni a saját életét. És ez az ami igazán számít.

"Neked minden szar, semmi nem érték semmi nem teljesítmény."

De, nagyon sok minden nagyon nagy teljesítmény. Pl. egy fizikai, vagy egy orvosi Nobel-díj. De az, hogy Gipsz Jakabka egy ezredmásodperccel gyorsabban futja le a 100 métert mint bárki más, max. akkor visz előre bármit is, ha közben valami olyan doppingszert tesztelt amit később az orvostudomány is fel tud használni. Ezen túl viszont semmivel nem csinált többet mint a cirkuszi erőművész, aki esetleg még jóval keményebben is edz a napi betevőért mint az olimpikon.

midnight coder 2016.07.03. 18:02:40

"Az elnyomás elsődlegesen a politikai ellenzéket és szavazóikat súlytja (baloldaliak, liberálisok, fidesszel szembeszálló polgári jobboldal)."

És konkrétan miben realizálódik ez az elnyomás ? Mi olyat csinált a FIDESZ ami érdemben rosszabb helyzetbe hozza a mostani ellenzéket, mint Pl. a Megyó-Fletó kormány alatt volt az akkori ellenzék ?

"Sőt szenvedik azok is akiket átvert a kormányzati propaganda és csak azért támogatják a Fideszt, mert nincsenek tisztában azzal, hogy nem csak ehhez a korrupt Magyarországhoz van joguk."

Az emberek többsége az elmúlt 30 évet ugyanebben a korrupt Magyarországban töltötte. Végignézte, ahogy a privatizáció címén szétlopják az országot, felszámolják a munkahelyeket, ahogy a béketábor legélhetőbb országából Európa páriái leszünk, közben megsokszorozódik az államadósság, felszámolódik a hazai ipar és mezőgazdaság, lerohad az egészségügy. Ebben az országban már a FIDESZ előtt is magasan volt a mérce korrupció ügyben, igaz Orbánék picit még feljebb tették a lécet, de ez annyira nagyon nem látványos az eddigiekhez képest.

Willkommenskultur 2016.07.03. 18:05:55

Mióta a libbantak a gyenge ellenzék felét képezik, bizony nem sok öröm jut nekik, bár az indexes bloggerek mindig vigasztalják azért őket.

Az ország 90 óta mindig megosztottabb volt mint 2010 óta, pusztán a választási stat alapján.

Tehát a gond nem ez, hanem az hogy nincs örömök, és sajnos 2018ban sem lesz.

Willkommenskultur 2016.07.03. 18:09:43

@naphegyi vince: Kicsoda a fidesszel szembenálló politikai jobboldal? Vona? Vagy őt kifelejtetted? Miért?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.07.03. 18:15:44

@naphegyi vince: "Szeretném, hogy olyan kommentfolyama legyen a blogomnak, hogy az értelmes embereknek legyen kedve hozzászólni."

Szerintem nem a kommentfolyam minőségével van a gond. Ha valamire csak legyek jönnek az bizony nem illatos rózsa, mégha úgy is akarjuk eladni.

A blog általában véve is abban a betegségben szenved, amit bigottságnak lehet leginkább nevezni.

Végtelenül álszent módon azon kesereg, hogy nincs nemzeti egység, nincsenek közös örömök. Miközben vannak. A focin kívül is rendre vannak szép sportteljesítményeink, de voltak annál fontosabb dolgok is.

Mint a fiatal feltalálók konferenciái, a debreceni csapat eredményei a diagnosztika gyakorló szoftverrel vagy akár csak a két kislány az Intel versenyen és persze a magyar tudósok sok nagyszerű felfedezése és együttműködése a nemzetközi projectekben. Ennek mind-mind lehet örülni.

És a boldog, nyugodt életnek. Vagy éppen annak, hogy pont a mélyen gyűlölt Orbán-kormány, bármennyit lopjon is, nem csinált segget a szájából a menekültekkel kapcsolatban, nem állította, hogy mindenkit be akarunk és be fogunk fogadni, hogy aztán hetekkel később visszakozzon, gyalázzon más kormányokat, mert azok nem akarnak a saját országukba tömegeket befogadni, hogy hetekkel, hónapokkal később, maga is megszigorítsa a bevándorlást és visszatoloncoljon embereket. És főképp nem az neki a moralitás, hogy előbb pénzzel támogatja és felfegyverzi a polgárháborúban az egyik felet, majd lepénzeli a törököket, hogy inkább mégiscsak ott legyenek a menekültek.

Vagy csak lőjék le őket a határon. Mármint a törökök. Mert az emberséges. Az ázsiai embereknek nincs lelke, mint az európaiaknak, az nem gond, ha ők lelövik egymást. Csak a felsőbbrendű európai ember hivatása a magasrendű moralitás.

Vagy, hogy bármennyire is nagy probléma, nem akar bosszúhadjáratot folytatani a britek ellen csak mert kilépnek a Európai Szovjetek dicsőséges Uniójából.

Minden hibája ellenére még Orbánnak is vannak pozitív pontjai. Csak a liberálisoknak és a magyar baloldalnak nincsenek. Csak ti vagytok egyedül, akik mindig csak olyan ügyek mellett tudtok kiállni, aminek csak ti tudtok örülni, a magyarok többsége egyáltalán nem.

Ezért sincs még mindig nagy kormányváltó hangulat az országban. Ti vagytok annyira pocsékak, hogy Orbán bármilyen hülyeséget csinál, vagy a familiárisai bármilyen sokat garázdálkodnak, lopnak ontják magukból az ostobaságot, mégis még mindig éppenséggel kevésbé megosztóak, mint ti.

Sir Galahad 2016.07.03. 18:33:01

Nem érzem a szerzőt. Szerintem nem baj az, hogy mindenki másnak örül. Én éltem akkor, amikor mindenki ugyanannak volt köteles örülni. Nekem ez a mostani helyzet jobban tetszik.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2016.07.03. 18:40:27

Ebben van valami, de szerintem nem az elnyomó politika a hibás, hanem a kollektív sikertelenség, ami sokkal több tényezős.

Bővebben, ha megengeditek:
miigyelunk.blog.hu/2016/06/21/fociorom_focisiker

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.07.03. 18:49:54

@Advanced Flight: Végül is mutiba megtarthatlak, hogy mit tekintek trollkodásnak.
Pl. mitől fröcsögés amit írtam? attól hogy neked nem tetszik? A te kommented ezzel szemben mitől nem fröcsögés?

Minden kritkára ez a fideszes obligát sablonválasz: csak azért mondjátok mert ti a másik oldalon álltok. Ja és ennyi, ha másik oldal bármit mond, akkor érvelni és gondolkodni nem kell, csak utálkozni.

midnight coder 2016.07.03. 18:50:25

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Még vidámabb a történetben, hogy menekültügyben azok a törökök a humánus és liberális Európa legnagyobb barátai, akik ebben a percben is az IS-sel vállvetve folytatnak népirtást a kurd nép ellen. Akik - bár őket aztán tényleg üldözik mint az állatokat - nem menekülnek, hanem harcolnak a hazájukért. Ha Európa tényleg olyan humánus, igazságos lenne amilyennek szereti hazudni magát önmaga előtt is, őket támogatná és nem a törökök buksiját simogatná azért mert elvégzik helyettük a piszkos munkát a bevándorlókkal kapcsolatban.

midnight coder 2016.07.03. 19:00:04

@p.a: Ebben szerintem leginkább az lehet, hogy mi tényleg minden vonalon szívtunk a gengszterváltás óta. Az egyik vonal a foci volt - és ezen a téren hirtelen produkáltunk valamit, ami ha nem is világszínvonalú, de legalább értékelhető.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2016.07.03. 19:01:52

@midnight coder: Hát igen, azzal, hogy már előtte is szívtunk rendesen, ilyen a magyar történelem.

cipraszon 2016.07.03. 20:14:35

Ez a blog azért sokat tesz hozzá, hogy pesszimista legyen a magyar.

Netuddki. 2016.07.03. 20:47:40

@midnight coder: "Ezt eddig minden eddigi kormányra elmondhattad a gengszterváltás óta. Sőt, előtte is."

Szintén szép terelés volt egy nem(?) fideszestől. A nagy harci helyzet az, hogy az előző kormányok disznóságait és emberkéit mindig az éppen aktuális kormánynak kellene számon kérni. Ha nem teszik, magukra vessenek! Az állandó visszamutogatás is ebből kifolyólag csak terelés.

Visszatérve a felvetésedre, a fidesznek nemcsak a megosztás és a tolvajlás a bűne, hanem az is, hogy nem csukták le az előző tolvajokat. De mint tudjuk holló a hollónak nem farkas(flóris)a...

nick papagiorgo 2016.07.03. 20:52:06

Szerintem a poszter alapvetően el van tévedve, mégpedig politikai indokból. Azt hiszi, hogy (hozzá hasonlóan) mindenkinek élet-halál kérdés ez a "fideszzsarnokság vs. baloldali demokrácia" rágógumi, amit már év(tized)k óta rágunk.
Ilyen mondatok, mint "A magyar nemzet jelentős részének és részeinek elnyomása a magyar nemzetet mint politikai közösséget sokkal jobban megosztják, mint sok nálunk fejlettebb és szerencsésebb országot. A pocsék demokrácia népe így a foci EB híján nem képes olyan közös örömre, ahogy egy liberális demokrácia polgárai tudnak örülni" - mi van, már öszintén örülni is csak "liberális demokráciában" lehet? azok az emberek, akik kivonultak a körútra, kik voltak, mind Orbánék szekértolói?
Én megértem, hogy nem sikerül a választásokon nyerni egy ideje már, és ha így haladunk, nem is fog sohase. De ezért először inkább mangunkban kellene a flelőst keresni, nem pedig az egész ország (amúgy normális) népében. És abból, hogy a magyar focicsapat (aminek nem sok köze Orbánhoz) sikeres, talán ne vonjunk le politikai következtetéseket, se így, se amúgy. Enyhén gusztustalan.

Netuddki. 2016.07.03. 20:53:17

@midnight coder: A magyar focit szívesen kicserélném az osztrákokkal. Megkapják a magyar futball "színvonalat", ők meg odaadják cserébe az életszínvonalukat. 2-őt találhatsz hova küldenének az osztrákok!

Netuddki. 2016.07.03. 20:58:26

@naphegyi vince: "Kéne egy liberális párt."

Az a párt fog 2018-ban győzni amelyiknek a programjában benne lesz az orbán banda elszámoltatása...

Netuddki. 2016.07.03. 21:04:31

@nick papagiorgo: "Azt hiszi, hogy (hozzá hasonlóan) mindenkinek élet-halál kérdés ez a "fideszzsarnokság vs. baloldali demokrácia" rágógumi, amit már év(tized)k óta rágunk."

Asszem el vagy tévedve ha ezt a maszlagot akarod beadni. Egyik oldalon van a tolvaj fideszes "elit", és haverjaik. Másik oldalon meg a jogállam.
Amit az orbánék csinálnak az köztörvényes bűncselekmény, nem a baloldali demokrácia ellentettje. Amit megengednek maguknak az valójában mindannak az ellentettje ami egy normális erkölcsi érzékkel rendelkező ember sajátja. Nem baloldali, nem liberális, hanem erkölcsös, becsületes ember. Ostoba aki ezt nem bírja felfogni!

nemecsekerno_007 2016.07.03. 21:14:28

"A cím valójában csalóka, mert arról lesz szó, hogy miért is nincs közös öröm a magyar életben..."

? Próbáljátok megkeresni, hogy minek örülhetnétek.

nick papagiorgo 2016.07.03. 21:15:01

@Tibi !: elmondanám neked, édesöcsém, ha már a törórákat átaludtad, hogy ez a nép kb ötszáz éve olyan elnyomások (törk, osztrák, orosz) alatt élt, amihez képest Orbán kismiska. "Köztörvényes bűncselekmény", mondod, hehe, hagyjuk már a nagy szavakat! És akkor pl. Szálasi mi volt? Rákosi mi volt?
És mégis itt vagyunk, itthon, Magyarországon, túltéltünk, megvagyunk, köszönjük jól.
Abba kellene hagyni a felesleges hangulatkeltést.Az a Te nagy bajod, hogy nem a cimboráid vannak hatalmon, ennyi. (mert ha ők vannak hatalmon, akkor itt demokrácia van, meg jólét-béke-bőség, de ha nem, akkor puszulás, elnyomják a kisembert, elpusztul a nemzet, de főleg a demokrácia). Megértem a szomorúságodat, de ebből még nem kell nemzethalált vizionálni, sem nem azt hinni, hogy itt mindenki, aki nem liberális demokrata, az hülye :)

nemecsekerno_007 2016.07.03. 21:19:55

@Tibi !: Még mindig nem sikerült elkapnia délibábot? :) Nem baj, hajrá egyszer sikrülni fog.

Reszelő Aladár 2016.07.03. 23:24:44

Meg még szűzeket is áldoznak a patás szobra előtt.
100 éves demokráciát amúgy sem illik egy 26 évessel összehasonlítani. Vagy ha mégis akkor nézd a nyugatiak első 26 évét, lesz ott furcsaság.
Amúgy a baloldal és a komcsi elődök elegett tettek azért, hogy generációknak ne legyen konkrétan magyarságélményük, ne tudhassák milyen egy nemzethez tartozni. Emlékszünk még "magyarkodásra" meg "nacionalista hevületre". Mondjuk egy európai egyesült államokban ennek amúgy sem lenne helye, hisz egy himnusz élből sért mindeki mást, ahogy minden más egyéb jelkép is.
De persze nyomjátok csak, én boldog vagyok hogy minden piros-fehér-zöld cucc elfogyott a boltból és még hol az Olimpia...

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.07.04. 00:20:22

@nick papagiorgo: nagyon nem erről írtam, te kábé szövegértési problémákkal küzdesz. Az is egy szint, ha a baloldalit összekevered a liberálissal. De legalább benyomtad a bármiféle kritkára szokásos 2. fideszes sablonválaszt:
"csak azért mondjátok mert nem ti vagytok hatalmon" Na ez a másik mondat, amivel a fideszdroidok azt hiszik, hogy minden érdemi választ megúszhatnak.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.07.04. 00:30:07

@Reszelő Aladár: "100 éves demokráciát amúgy sem illik egy 26 évessel összehasonlítani."
"Amúgy a baloldal és a komcsi elődök elegett tettek azért, hogy generációknak ne legyen konkrétan magyarságélményük, ne tudhassák milyen egy nemzethez tartozni. " Na ez legalább két érdemi érv. Az elsővel szerintem én kalkulálok általában, de átgondolom még egyszer szigorúbban. A másodikkal pedig részben egyet tudok érteni.

anyádat is! 2016.07.04. 00:47:59

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Az az ostoba arrogancia a legmegosztóbb, ami minden mondatodból süt cimbora. Hidd el, hogy a nemzeti érzelem nem csak az arrogánsan nagypofájú, kirekesztő, populista zombik kiváltsága. Sokan szeretnének nemzeti büszkeséget és összetartozást érezni anélkül, hogy a saját lúzerségüket és jellemtelenségüket mások hasonló jellemtelenségével és apró eredményeivel próbálnák meg igazolni és elfedni. (Én csak egy picit vagyok nagyobb tolvaj, mint ő, ráadásul ő kacsát lopott én meg csak tyúkot) Tudod a nemzeti érdek nem a magyarkodás, pálinka szlopálás és nagyvilágba ugatás, mintha mindenkit a picsánkból rántottunk volna elő, hanem az egymással felebarátként is tisztelettel való kommunikáció, a köz nem kisajátítása és ellopása, hanem annak fejlesztése, megóvása. Ezen felül az elmék csiszolása és a nyitott, haladó szellem és gondolkodás elsajátítása. Tudod most még lehet, hogy az ilyen emberek kissebbséget képeznek és bukott ellenzék soraiba vannak fojtva, de nem lesz ez mindig igy. A folyamatos acsarkodás és ellenség kép gyártás hamarosan kivillantja a foga fehérjét és lehull a lepel a nemzetieskedő populizmus valós impotenciájáról. Na akkor jön el egy jobb kor kezdete.

anyádat is! 2016.07.04. 00:59:24

@Reszelő Aladár: A 100 éves demokráciából viszont lehetne mit tanulni, konstruktívan átvebni és nem feltétlen kéne annak bokaficamait újra előadni 26 évben de a 26 éves csak nem akar ilyet, mert ő jobban tudja, hogy mit is kell, ha meg nem, akkor ugyan már, mi csak 26 évesek vagyunk. Minket micsoda dolog már számon kérni. Ezen felül lehet baloldalazni, de a magyarkodás és alaptalan nemzeti érzelem folyamatos propagálása tőlük függetlenül is egy szemet szúró jelenség a demokráciánk félre szaladt mind a 26 éve alatt.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.07.04. 01:15:29

@nick papagiorgo: Öregem, te hol élsz? neked Dzsingisz Kán a kortársad vagy Angela Merkel?
Nem arról van szó, hogy a Fidesz rendszer rosszabb lenne, mint a Kádár éra. Annál sokkal jobb, de ennél lehetne sokkal jobb. Ennél Csehország és Szlovákia is menőbb, a nyugatabbakra fekvő országokról meg ne is beszéljünk. És nem pusztán arról van szó, hogy ki van hatalmon, mert amúgy a két V4-esnél is vannak kemény arcok, hanem az hogy az egész rendszer mit mutat.

anyádat is! 2016.07.04. 01:31:56

@naphegyi vince: Az arc reszben itt él és most, ahol a destruktívan büszke és arrogáns jellemét egy kormányzati propaganda szolgálja ki, részben egy féligazságokból és törikönyvek lapjaiból tévesen összeollózott álomvilágban sok hasonlóan ketyegő elvtársával. Igy nem nehéz elégedetten boldogságot érezni.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.07.04. 02:56:51

@anyádat is!: "Az az ostoba arrogancia a legmegosztóbb" Pontosan. A tiéd is.

"Tudod most még lehet, hogy az ilyen emberek kissebbséget képeznek és bukott ellenzék soraiba vannak fojtva,"

A te arroganciád leírni, hogy kisebbségben vannak az emberek, akiket te méltónak tartasz a magyarságra, de majd a Jövőben az én fajtám kipusztul és a te felsőbbrendű embered átveszi az országot. Amit én nem igazán látom át, hogy hogyan fog történni.

Megtérítéssel ugyanis biztosan nem.

Pontosan milyen pálinkagőzös nemzetieskedő szólamot írtam le? Egy kis konkrétumot, miről kellene, hogy lehulljon a lepel.

Egyéni vívmányokról írtam, arról, hogy most, ma, Magyarországon vannak tudományos és sporteredmények, vannak olyan az egyetemes kultúrához hozzájáruló sikerek, amiknek minden magyar tud örülni, a nemzettársai örömében osztozni. Ez pedig teljesen független attól, hogy ki van kormányon, nem a kormány érdemei, nem egy politikai oldal érdemei, hanem azoké az embereké, akik elérték, amit elértek.

Másrészről pedig két dolgot említettem, amit a kormány tett és pozitívum: a menekültekkel szembeni konzekvens, határozott, de civilizált elutasítást, miszerint mi nem vállalkozhatunk, akár Európa népeként komplett idegen, nem európai, nem szomszédos, nem a mi környékünkhöz, kultúránkhoz tartozó népek tartós elszállásolására, nem is beszélve még rosszabb forgatókönyvekről, hogy itt is maradnának.

Egyszerűen azért, mert a világ nagy, mi pedig kicsik vagyunk. Egyetlen ország sem jelentheti ki, hogy ő mindenkit befogad, ha itt erre nincs hely. Magyarország kitartott emellett. Németország, Ausztria és Svédország pedig azt mondta, hogy mindenkit befogadni és bírálta Magyarországot.

Majd lezárták a saját határaikat, megszigorították a bevándorlást és fizettek a törököknek, hogy tartsák internálótáborokban a szíreket.

Illetve megemlítettem, hogy Lengyelország és Magyarország nem sértődötten hisztit csapott a Brexittel kapcsolatban, hanem azt tette, amit Brüsszelnek tennie kellett volna évek óta. Normális hangnemet megütni a britekkel és kiállni a nemzetek Európája, szabad országok szabad társulása mellett, ahelyett, hogy egy szuperállamot, egy szánalmas, petyhüdt birodalmat akarnának építeni.

Ezek nem nemzetiszín pántlinkás pótcselekvések, hanem egy nagyon is szimpatikus külpolitika. Egy nem illiberális külpolitika. Egy igen népszerű, akár lehet mondani populista külpolitika. De erre mi a reakció a baloldali fanatikusoknál?

Nem a támogatás, az hogy elismernék, hogy ebben Orbán normálisan járt el és belpolitikai téren támadnák és igyekeznének jobb programot adni. Amit én még mindig nem láttam. A CSOK jó ötlet volt, a családok támogatása, a középosztály támogatása jó ötletek alapvetően.

Persze van egy nagy rakás hiba, túl sokat költünk ostoba dolgokra, nagy a korrupció is, meg ez meg az. Hogy ezt lehetne jobban csinálni, még az LMP-nek el is hiszem. Meg hogy kevesebbet lopnának.

De az MSzP-nek, vagy a DK-nak nem. Vagy azoknak, akiknek minden, hogy csak az Orbán le legyen váltva. Ha Orbán le is lesz váltva, nem lesz minden jobb. Strukturális átrendeződésre van szükség, ahhoz hogy csökkenjen a rendszerbe kódolt korrupció. Ami már 30 éve dühöng. Sőt előtte is bőven volt, csak kicsit máshogy nézett ki. De a rossz igazgató, új tulajdonos rendszer átmentette azt a magatartást, azt a mentalitást, ami árt az országnak.

Ezt nem Orbán hozta és nem ő viszi el.

És nem is az EU fogja megoldani nekünk. Főleg nem, mivel pontosan a pályázati rendszer, a túlzott és értelmetlen állami újraelosztás és pénz ide- odacsatornázás, államkapitalizmus, államszocializmus, új feudalizmus erősen az EU-hoz is köthető.

Értelmesebb alternatíva és jobb nemzeti étosz kell a változáshoz és nemzeti egységhez, mint a hülyeorbán, hülyefidesz, hülyenácik.

anyádat is! 2016.07.04. 07:08:07

Ha megfigyeled én sem hülyeorbánoztam, hülye náciztam, csak egy nemzeti kultúránkat gyökereiben rontó és alaptalan nemzetieskedést kritizáltam, ami sajnos jelenleg igencsak a kormányzat kommunikációjának sajátossága. Bocsáts meg, ha félrértelmeztem az írásod és többet olvastam bele, mint ami. Sajnos be kell ismernem, hogy nem vagyok tévedhetetlen. Amiket elismerésre méltó intézkedésnek soroltál fel részben egyet is tudnék veled érteni, azonban kevésbé tudom sajnos méltatni, mert az életem és a nagy tömegekét kevésbé befolyásolja pozitívan. A határok lezárása speciel tényleg nem volt egy hátrányos húzás, azonban az a retorika és kommunikáció, ami azt megelőzte és követte már kevésbé volt szimpatikus és szerencsés külpolitikai szempontból. Azt lehetett volna pl. Ausztrália kommunikációs szintjén végre hajtani, ami nem a gyrosozós szinten kommunikált, hanem a lehető legtárgyilagosabban közölte a lezárás tényeit. Sajnos mi ezzel szemben az EU felé is kioktató és arrogáns hangnemet ütöttünk meg, ami nem túl szerencsés. Lehet azt mondani, hogy nekünk nem kellenek barátok, de jelenleg mi csak az EU jóvoltából tudjuk összehozni azt a néhány gazdasági eredményt is amit fel tudunk mutatni és nem túl intelligens dolog ott kioktatni (még ha igazunk van is, annak megvan a normális hangneme amitől messze voltunk)ahol nekünk nem ez lenne a szerepünk. A sport és tudományos sikereknek én is örülök, de a sport eredmények túl nagy hatással az életemre sajnos nem lesznek és mivel egy olyan nemzetet látok mögötte, aki folyamatosan acsarkodik és ahol csak tudja a "muszáj" miatt szét lopja a közös javait (mert ez nem csak a politikusok sportja) ezért számomra ezek elsődleges méltatása szintén ráér. A tudományos sikereknek már kicsit jobban örülhetek, hiszen azok nagyobb eséllyel jelennek meg hasznosan az életemben, de mivel szintén mások egyéni eredményei és nem egy nemzetek közti verseny, ezért szintén nem tartom őket külön ünneplésre méltónak. A brit kilépés egyelőre sokkal nagyobb galibát okozott a királyságnak, mint azt gondolták és igencsak megisszák a levét, így azt méltatni, főleg, hogy az EU (akármennyire is kritizálható és reformokra szorul, számunkra nincs jobb alternatíva) a lélegeztető gépünk nem szerencsés és megintcsak nagyon vékony jégre terel az országot. Ha mi is kilépnénk az EU-ból, az számunkra azonnali véget jelentene. A gazdaságunk nem élné túl. Gondold csak végig, hogy egy ország, ahol nincs termelés, csekély az export, de bődületes mértékű az import és kulcs ágazatokban bődületes munkaerő hiánnyal küszködik hogyan is maradhatna fent vámok és kereskedelmi szankciók esetén. Az MSzP-nek, DK-nak és a jelenlegi parlament jelentős részének bizony én sem hinnék. Nem is vagyok a sokat szidott balliberális de az intézményes korrupciót, a mérhetetlen, szocializmusból menekített és azóta tökéletesített közkár okozást és uram bátyámozást, támogatások elcsatornázását koholt nemzeti érdekre hivatkozva, nulla kormányzati párbeszédet és folyamatos ellenségkép generálást sokkal de sokkal károsabbnak ítélem, mint azt a néhány elfogadható intézkedést amit a már nem rövid kormányzás ideje alatt összehoztak. Mondom ezt úgy, hogy nekem a vasárnapi zárva tartás is személy szerint nem bökte a csőrömet. Igazából számomra tényleg az lenne a követendő, ahogy ezt a második hozzászólásodat végig olvastam, ha ezt legalább ilyen kulturált hangnemben tudnák az emberek megvitatni (még egyszer megkövetlek a hajnali részemről is nem csekély arroganciát tartalmazó hozzászólásom miatt) és fontosabb lenne az embereknek nemzeti érdek gyanánt, hogy jobban vigyázzanak a köz vagyonra és tulajdonra -gondolok itt a köz területek és anyagi javakra egyaránt-, az utcán kevésbé ignoránsan és képmutatón közlekedjenek és kommunikáljanak egymással (hiszen egy nemzet vagyunk) és ne legitimálják már végre a múltunkból eredő és jelenleg kiirthatatlannak tűnő korrupt gondolkodást és eddig mindenkori politikai vezetést. Amint elkezdődik az ez irányú változás azonnal büszke magyarság tudattal fogok én is örülni sport és életemet kevésbé befolyásoló, csupán a nemzeti érzéseimre ható eredményeknek, hiszen tudom, hogy akivel vállvetve örülök felebarátom, azzal jó eséllyel egy eredményes nemzetet építünk ami ott áll teljes mellszéllel az eredmények mögött.

Behajtó70 2016.07.04. 07:08:22

Nincs öröm? A balliberális hazaárulóknak nincs, az igaz. De nekünk, a többségnek van! Segítek kicsit, seggfejek:
- itt a nyár
- közeleg az olimpia
- berixit sikeres, így talán lesz esély arra, hogy a balliberális elmebeteg szemetet kisöpörjük az EU vezetéséből és normális, EU érdekeket képviselő személyek kerüljenek oda.
- a zemeszpé megint a rohadtalmás kosárból választott vezetőt, gratulálunk!

Szóval van ünnepelni való dögivel, csak nektek savanyú a szőlő, mert nem a magyaroknak drukkoltok! Szar lehet balliberális baromnak lenni.

anyádat is! 2016.07.04. 07:15:54

@Behajtó70: Na behajtó, mikor ilyen hozzászólásokat olvasok, akkor viszont minden idealizmusom és optimizmusom úgy párolog, mit a vízcsepp a sivatagi sziklán. Gratulálok cimbora! :)

Netuddki. 2016.07.04. 08:03:09

@nick papagiorgo: Köszönöm a szokásos fideszes terelést. Még jó hogy nem Ádámig és Éváig vezeted vissza.
Fáj az igazság? Miért?

Amúgy meg a te qrva anyádat balfasz fidesztroll!

Netuddki. 2016.07.04. 08:10:19

@Behajtó70: A fidesz hivatalos propagandáját hallottuk.

Kiscsákó! Ha ti, mármint a fideszesek vagytok "többségben", akkor mire ez a nagy ajvék? Örülnöd kéne, hogy 2018-ban is a fidesz "nyer", és megint elmarad az elszámoltatás.

Egy lúzer tolvaj fideszes bűnöző troll meg csak ne hazaárulózzon!

Medgar 2016.07.04. 08:39:03

Kár volt ennyi betűt feleslegesen egymásután rakni.

Itt a lényeg:

Amíg Orbán van hatalmon tilos örülni...

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.07.04. 21:02:10

@midnight coder: "Mi olyat csinált a FIDESZ ami érdemben rosszabb helyzetbe hozza a mostani ellenzéket, mint Pl. a Megyó-Fletó kormány alatt volt az akkori ellenzék ?" Már írtam, de akkor még egyszer, a választási rendszer, ami sokkal kevesebb jogot biztosít mind az ellenzéknek, mind az ellenzéki szavazóknak.
Az ügyészség részrehajlása szintén nem a jog szerinti egyenlőség tényleges gátja. Az ellenzék sokkal kevesebb megjelenési lehetőséget kap az adópénzből fenntartott médiumokban. Adóforintokból fideszes médiabirodalom épül. Elnymás része az erőszakos államosítások, tulajdonviszonyok folyamatos átrendezése a fideszhez közellállók magánvagyona javára: földprivatizációk, MNB alapítványok is a fidesz klientúrákat pénzelnek, az elvárhatónál sokkal nagyobb a az új pártállami klientúra, és sokkal kisebb a köz, a nemzet haszna.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.07.04. 21:04:58

@anyádat is!: az ilyenekre kár reagálni, de ha már reagáltál rá mintaként meghagyom: ezt a színvonalat szoktam kivágni.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.07.04. 21:37:20

@Tibi !: 44%-os többség, amit évi több 10 millárd közpénzből fenntartott pártpropaganda segítségével érnek el. Demokratikusabb médiaviszonyok és köztájékoztatás mellett aligha kéne ennyi embernek ez az iszonyatos korrupció és szakpolitikai lúzerkedés. 30%-os ipari cél, senki nem merte megmondani a Kedves Vezetőnek hogy többek között ezt is csúnyán benézte: www.portfolio.hu/gazdasag/gyaszos_kilatasai_vannak_a_kormany_ujraiparositasi_tervenek.234065.html

És nem arról van szó, hogy elfelejtetnénk, hogy az MSZP-Gyurcsány páros a csőd szélére vitte az országot, hanem arról, hogy hatalmas hazugság, hogy jó gazdasági teljesítményhez le kell rohasztani a demokráciát.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.07.05. 07:18:03

@Medgar: Köszönjük, volt már, ez a 2. sz. fidesz sablon: liberator.blog.hu/2016/07/02/orom_a_rongyos_magyar_eletben/full_commentlist/1#c30704938
Amiben az a szép, hogy a poszt azért jóval bonyolultabb világról szól, de te persze nem akarod/tudod megérteni.

Ja persze unjuk már ezt a régről ismerős 1x1-et, a kommunizmus jó, minden kritika az imperialisták ármánykodása. Na ezért is vagytok ti jobbunisták és nem jobboldaliak. (Megadom, esetleg csak szimplán hülyék?)
süti beállítások módosítása