Az RTL Klub sokkal inkább megalkuvó volt az előző négy év alatt, mintsem korrupt. Magántévéként joga volt megtenni, hogy nem piszkálta a Fideszt. Ez kétségtelenül megalkuvó és egyszersmind haszonleső magatartás, ahogy arra Földes András szépen rá is mutatott, de nem igazán korrupt. Az RTL Klub kereskedelmi tévé, nem kötelessége ellátni közfeladatot. 

A korrupció során a Wikipédia szerint a  pénzért vagy más juttatásért cserébe jogosulatlan előnyhöz juttatnak másokat. (Más definíció szerint korrupt az, ha el korrupciót, ha valaki pénzt vagy vagyoni értékű dolgot fogad el azért, hogy megtegyen valamit, amit kötelessége megtenni, vagy amit nem szabadna megtennie. )

Ha jogosulatlan előnyhöz juttatott valakit az RTL, az akkor az éppen a Fidesz volt, akinek egy politikai botrányokba jobban belekutató, és a botrányokat napirenden tartó médiatájékoztatás mellett már meg kellett volna buknia, de legalábbis jóval rosszabb választási eredményt kellett volna elérnie. 

Az RTL Klub híradója a Fidesz kommunikáció szerint sem hazudik, hanem példátlan módon támadni meri a miniszterelnök családját. Türkmenisztánban és mindenféle kamudemokráciában ez nyilván példátlan, Nyugat-Európában, de akár szomszédainknál ez teljesen megszokott. Különösen ha közszereplő miniszterelnök családját nem a magánügyben, hanem a miniszterelnöknek családjának járó érdemtelen protekció okán kerül a híradókba. Mert a politikus családoknak járó extra jutatatások a törvényben garantáltakon túl már korrupciónak számítanak. Ilyen például extra eszközök soron kívüli bevetése a rendőrségi nyomozás során, ha két mobiltelefon ellopása az Orbán lány lagziján történik, de ha ez egy átlag lagzin történik, akkor a rendőrség csak széttárja a kezét. Bizony eset már inkább kimeríti a jogosulatlan előnyhöz jutás fogalmát.  

A többi ügy meg még tisztább, a család belekeverése csak figyelemelterelés a Fidesz részéről az  Orbán személyét és rendszerét durván körbelengő korrupcióról szóló híradásokról. Mészáros Lőrinc hihetetlen meggazdagodása, Fideszes önkormányzatok építési és közbeszerzési tenderein való diadalmenete és a miniszterelnökkel ápolt jó viszonya bizony egyik jókora, ha nem is a legnagyobb botránya a magyar közéletnek.

Ha van korrupt tévé, akkor az közszolgálati. A közszolgálati tévének közfeladata, és ez a közfeladat az objektív, kiegyensúlyozott tájékoztatás lenne. Ehelyett a köztévé sok tekintetben a kádár korra emlékeztető Fidesz propagandát nyomat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://liberator.blog.hu/api/trackback/id/tr266389141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása