Szombat este hallgatom a híreket. Semjén Zsolt replikázik az őt ért nemtelen vádakra, és nagy vehemenciával igyekszik keresztény üldözöttből, üldöző kereszténnyé felfejlődni. Mert úgy látszik, ebbe a szerepbe az elmútnyóccévben olyan szépen beletanult. Személy szerint már-már legyintenék az ügyre: bár csak az lenne a legnagyobb probléma Tömjén Zsottival, hogy plagizálta a diplomáját. Sokkal inkább az, hogy Zsolti atya kábé olyan békés báránya az Úrnak, mint a Jeruzsálemet meghódító keresztesek. A lustábbak kedvéért, Zsótti atya nem kifejezetten az a krisztusi lelki alkat.

Aztán mégiscsak felmegy bennem pumpa. Először is Semjén próbálja a diploma plagizálást családi ügyként beállítani. Hát igen születés, vendégségek a rokonokkal, anyóssal lediplomázom, uncsitesó megoperál, nagyapa törvényt hoz és beszedi az adót: tényleg csupa családi ügy. És akkor ezt az egészet most úgy lehet és kell is értelmezni, hogy a HVG nyakon szúrta az anyóst. Hogy nem szégyelli magát!! Persze nem szégyelli, de bezzeg mi, és a megesett szégyenre a méltó válasz vérségi alapú közösségekben a hasonló előjelű bosszú. Anyámat a szádra ne vedd:  a HVG-nél nem hirdet holnaptól az Államkincstár, de az is segíti a megoldást, ha akad a "szent családban" gyakorló elmebeteg.

De még ennél az otromba csúsztatásnál is durvább, amikor ez a narcisztikus kretén utolsó szerelmes leheletével, ódát zeng önmagához: hiába ármány és rút cselvetés, az állhatatos Zsolt akkor is teljesíteni fogja szent küldetését: az szétszakadt ország egyesítését. 

Egyesíteni? No hát ez valóban szép cél, de talán nem kéne egyesíteni az országot, ha korábban - nyilván keresztényi felebaráti szeretetből és a nemzeti együttműködés szellemétől némileg elhomályosult éleslátással - nem vágják oly tevékenyen ketté.

Aztán némi utó tájékozódással rájövök: na persze, hogy én voltam hülye, a nemzetet nem belül kell egyesíteni, hanem a határokon átívelve. Ja, majd a belül a liberális férgekkel és a volt kommunistákra szavazó panelproletárokkal, akik az erkölcsi alantasság oly fokán állnak, hogy azon csak 20 év felvilágosult elnyomás, valamint jól adagolt agyar nemzetes agymosás segíthet. Mert aztán ez a két év alatt nagy leckét kapott az ország morális példamutatásból, csak kapkodjuk a levegőt satnya tüdőnkkel  az erkölcsi csúcstámadások magaslati levegőjén.

A bejegyzés trackback címe:

https://liberator.blog.hu/api/trackback/id/tr1004958980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása