Béndek Pétert én is sajnálom. Szépen futott, szépen égett.

Ő volt, aki megmutatta, hogy mire juthat egy magyar polblogger, aki pártot és közösséget akar szervezni elsődlegesen a web2-re építkezve. Én is akartam -amíg be nem láttam, hogy nekem ez nem fog menni -, és ehhez képest Béndek teljesítménye imponáló volt. És a minősége is. Nem olvastam minden írását, mert amit olvastam az nem mindig tetszett, persze ez annyiban nem mérvadó, hogy eleve nem várok senkitől 100%-ot. (Még egy agyletöltsénél is megelégednék 98%-kal.) Néha csak annyi volt a "baj" vele, hogy nagyon értelmiségi szövegeket tolt, nemhiába utaltak Mentálisék TGM-re. De leginkább annyit írt, hogy nekem már nem volt kapacitásom követni.

Ha tetszett a cím, a felütés, akkor elolvastam. És gyakran megérte. Határozottan érezte a wibe-ot. Voltak jó írásai, voltak idézni, reblogloni való gondolatai, jó témákat vetett fel, jól indult el, és ez még akkor is inspiráló volt, ha a végkövetkezetetések nekem mások lettek volna. Volt viszont konkrétan két írása, ami a katartikus szintet is elérte. (Ez az egyik.)  Annyira is volt jó, hogy pár hónapja ténylegesen gondolkodóba esetem, hogy le kéne igazolnom a PKP-ba. (De inkább másfelé vettem az irányt.) Annyira jó volt, vagy olyan jól csalta az optikám, hogy én leginkább őt tartottam a  a mérsékelt jobboldal és hazai konzervativizmus reménységének.

Ha ő volt az aki, megmutatja mire juthat egy pártot szervezni akaró polblogger, akkor persze szomorúan állok a fegyverletételnél. De hogy tudja, nem küzdött hiába, ez fegyverletétel csak Béndek Péter fegyverletétele. A magunk módján többen is visszük tovább a fellobbantott lángot. És ha úgy adódna, visszavárjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://liberator.blog.hu/api/trackback/id/tr178399884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2016.02.19. 19:18:03

Béndek egy szánlamas köpönyegforgató cenzor, aki saját elveiből űzött csúfot napról napra, blogról blogra.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.02.19. 22:15:27

@Éhes ló: Megint tűrtőztetnem kellett magam, hogy ne moderáljam ki a kommentedet. De szólok, hogy ez az utolsó alkalom. Szerintem felejtsük el egymást. Ezer másik blog van, ahol hangot adhatsz kétes értékű gyűlöleteidnek. Van ahol vevők is erre, van ahol csak elnézik. Én meg:
liberator.blog.hu/2016/02/07/moderalasi_elvek
Vitastílusnak gyenge, energiavámpírként itt eddig működhettél.

Éhes ló 2016.02.20. 09:14:19

Semmiféle gyűlölet nem volt benne.
A fideszben kezdett és bukott.
A saját blogjában cáfolta magát lépten nyomon, mint arra a nem cenzúrázott kommentárok is utalnak a postok során.
A cenzúrázása pedig egy kontraproduktív és cáfolja a maga által hazudott liberális és konzervatív demokrata elveit, bemutatva a képmutatását és az intoleranciáját.

Szerintem a cenzúra és a véleményközlés törvényi üldözése emberi alapjogokat sért és becézheted bármiként, ha a nyilvánosságnak szánt gondolataid kapcsán megnyilvánuló ellenvéleményt törlöd, büntetni rendeled, magadat minősíted, nem a törölt véleményt és annak sbüntetéssel fenyegetett zerzőjét.

Mocskos diktatúrák jellemzője volt ez, de sajnos mostanra általánossá vált.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.02.20. 10:36:46

@Éhes ló: a "szánlamas köpönyegforgató cenzor" elég súlyos vádak. Ezek magyarázat nélkül gyűlölködésnek tűnnek.

Most sem támasztod alá állításaid meggyőzően, de legalább kísérletet teszel rá, így már inkább tűnik az egész kritikának, mint gyűlölködésnek. Szerintem amúgy érveid nem támasztják alá a súlyos állításokat, keményebben fogalmazva a kritika gyenge, de ez már belefér a véleménykülönbségbe.

"a cenzúra és a véleményközlés törvényi üldözése" + a véleményközlés állami korlátozása. Egyrészt én nem vagyok sem állam, sem törvény. És az állami véleménycenzúrát a Fidesz és az MTVA birodalom csinálja. Erre egy szavad sincsen. Miközben engem egy mini-klub működtetőt keményen kritizálsz. Kettős mérce.

"megnyilvánuló ellenvéleményt törlöd, büntetni rendeled" büntetni eleve nem tudom, ezzel sztem másra célzol, de ez itt most lényegtelen. Nem az ellenvéleményt törlöm, hanem az aljas, gyűlölködő beszédet, ill. a trollkodást. Ha az ellenvéleményed kulturáltan fejted ki, biztos nem fogom törölni. Ha nagyon röviden és offenzíven, akkor az viszont gyűlölködésnek, rosszindulatú sértegetésnek fogom érzékelni. Ezt fejtem ki a válaszom elején is konkrét példán.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.02.20. 10:50:28

@Éhes ló: "A saját blogjában cáfolta magát lépten nyomon, mint arra a nem cenzúrázott kommentárok is utalnak a postok során." Na, ilyet nem láttam Béndek blogján. Nem cáfolta magát. Voltak nyilván kommentek, amik próbálták ezt rábizonyítani. De ez csak a szekértábor másik oldalán tűnik cáfolatnak.

Éhes ló 2016.02.22. 08:15:54

@naphegyi vince: nos vettem a fáradtságot és a hétvégén utána néztem a Béndeki életműnek.
Ez nem mazochizmus volt, tekintettel az elképesztően szapora szófosására, hanem szórakozás azon, miként tagadott meg bármit, ami korábban nagy hangon hirdetett, miként adta fel és kezdte újra, majd adta fel ismét magyarokat szakmányban gyalázva népboldogítói ambícióit.
Szinte folyamatosan a zindex címlapján tanyázva sem volt képes semmire.
Van persze forrásszedet is mellé bőven,de még nem jutottam a végére.
A "java" a választási bukás és az azt követő ámokfutása még hátra van, de jóból is megárt a sok.

Az állításaimat és a véleményemet addig is fenntartom.
A cenzorok sehol nem demokraták, hazudjanak bármit.

Éhes ló 2016.03.28. 21:36:33

Nos, egy darabig rágtam, rágtam a blődségektól túlcsorduló önellentmondásokkal teli béndeki életművet, oszt ráuntam, telítódtem vele, mielőtt felleltem volna a szükséges forrásokat a százszám született postjai között.
Ezért elnézést kérek.
Az állításaimat fenntartom továbbra is, kölönös tekinettel a cenzúráról írtakra.
süti beállítások módosítása