Az FB visszajelzések meglehetősen nagy számáról értesülve, elsőként arra gondoltam, hogy felénk az ilyen vizitdíj, meg rezsicsökkentés dolgokra pörögnek a népek.

Az ígértnél ugyan kevesebben lettek, de a tegnapi tüntetés ereje kellemesen meglepett. Meg az erőszakossága is, az meg csak úgy szimplán. Nem mondom, hogy nem tetszett. Persze az erőszakkal vannak problémáim, már amennyiben nem szívesen nyelem le, meg újjongok kérdőjelek nélkül az ilyesminek, de a polkorrekt tiszteletköröket most inkább hanyagolnám. 

Az üres Fidesz székház hajigálása ugyanakkor mégiscsak az erőszak némileg stilizáltabb formájának tűnik. 2006 keményebb volt jóval. Ezúttal nem megfoghatóan emberek, hanem egy üres pártszékházra irányult. Az üres pártszékház hajigálása keresztül persze nyilván szimbolikusan az elnyomó állampárt ellen irányult, de közben volt valami kissé céltalan, korbácsolhatjátok itt a tengert bukéja is a dolognak. Egy üres pártszékház megdobálásától aligha fog megdőlni az orbánista rendszer és a székház legyalulásától még nem lépünk itt a nyugatos felzárkozás útjára. Másrészt meg ott a Bastille, mégiscsak kell ez valahol. A kezdetek talán ilyenek.

Szóval úgy tűnik, hogy a figyelemelterelő csodafegyver, mintha kissé visszafelé sűlt volna el. Most már két kézzel markolja a Fidesz az izzó parazsat. A korrupciós ügyek és a netadó elleni tiltakozás könnyen össze is kapcsolhatók.

És látszik a 2006-os tüntetések nagy pozitív hozománya, hogy a Fidesz írtózik, ill. részben elvszerűség látszata miatt kénytelen tartózkodni a tüntetők elleni rendőri erőszaktól. Ezért amúgy még respect is jár Fityisznek. Ordenáré módon hazudoznak, és lopnak, de legalább rendőrökkel nem veretnek tüntetőket. Legalább ezt nem teszik meg, ha jópár egyéb csúnya dolgba szívesen bele is küldik az rendőrséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://liberator.blog.hu/api/trackback/id/tr816839381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása