Ez egy jó két hónapja - 2014 máj. 20 körül - elkezdett  poszt. Visszadátumozni nem akarom, se múlt időbe átrakni. A tanulság és szlogen, azonban azóta is érvényes, úgyhogy tisztáztam a vázlatokat és kanyarítottam neki egy gyors - khmm - zárást.

A Fidesz kampánya megint egy jókora hazugságra épül. Aki látta az EP-ben a 2011-es magyar EU elnökséget megnyitó Orbán Viktor Martin Schulz vitát annak kellemetlen dejavu érzése lehet.

2011-ben Orbán az EP előtt is bedobta ezt a "Tiszteletet a magyaroknak" dumát. Válaszában Schulz nagyon szépen kifejtette, hogy ő neki bizony nem a magyarokkal van baja, hanem Orbán Viktorral és kormányával. Schulz elmondta a magyar népet 56-ért nagyon tiszteli és német újraegyesítésben betöltött magyar szerepért pedig németként külön is hálás, "de Ön, Orbán miniszterelnök úr, korlátozta az Alkotmánybíróságot, a magyar médiumokat, és visszamenőleges hatályú jogszabályokat vezetett be, stb."

Persze Orbán süketelt tovább. Ami hülyéknek megteszi, de aki tiszteli a józan észt ést az értelmesm érvre-érv vitát, annak látnia kellett, hogy Orbánnak nincs válasza, a racionális vitát elvesztette. Persze ettől még marad neki a horda, etetése a a fidesz-bolsik, kamu-jobboldaliak, álnemezetik hergelése, akiknek ez a nagy komcsi párt és vezérimádatban a racionális vita elvesztése nem tűnik fel.

Az megidézett fiaskó után az orbánista EP szlogen rendkívül dühítő.  Ahogy Schulz is rávilágított, hazugságra épül, de egyszersmind Orbán továbbra is át akarja verni, mert átverheti, azokat, akik magyarok közül átverhetők. És a választási eredmények szerint jópáran vannak mind az átverhetők, mind az elkötelezett fidesz bolsik. De azért meg kéne küzdeni mindkét csoport lelkéért, a szemük felnyitásáért, vagy saját komcsi voltukkal való szembesülésért. Úgyhogy Orbánnak üzenjük: Tiszteld a magyarokat, és ne hazudj nekik!

A bejegyzés trackback címe:

https://liberator.blog.hu/api/trackback/id/tr276189754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása