Kövér László Gyurcsány Ferencet a magyar politika gennyes sebének nevezte. Lehet vicceskedve és pozitívan hozzáállva is elütni a dolog élét mondván, hogy Kövér Lászlótól ezt szoktuk meg, ő magyar politikai élet egyik, ha nem a legnagyobb, trollja. (Cink.hu)

De a helyzet szerintem ennél sajnos szomorúbb. Ugyanis ezzel a nyelvvel, amit ő használ elég komoly gondok vannak. Ez klasszikus gyűlöletkeltő, ha úgy tetszik, bolsevik beszéd. De mondhatnám azt is, hogy fasiszta beszéd. A lényeg azonban nem az oldalon van, hanem azon, hogy demokratikus párt tagja nem beszél így, sokkal inkább egy demokratikus pártból kirúgott egykori tag.

Másrészt az is elég röhejes, hogy páran azt hiszik, hogy a Fidesz egy konzervatív ideológiát valló párt és ez egy keményebb konzervatív ember megnyilvánulásai. (Vagy – urambocsás - egy szociáldemokratáé.) Csakhogy a a totalitárius embert (gy.k: bolsevik, fasiszta) pont az különbözteti meg a a szociáldemokratától és konzervatívtól, hogy utóbbiak nem lépnek át szándékosan bizonyos határokat, a totalitárius meg átlépi.

Talán éppen az tekinthető mértékadó jobboldalinak, akinél ez a beszéd már kiveri a biztosítékot. Mert különben csak a pártjukat védő fideszeseknél, vagy még szélebbre megy el ez a beszéd. Ja meg az ún. ifjú konzerveknél, ahol emlékszem még az erkölcsi relativizmusról szóló ömlengésekre, ami valamiért csak az SZDSZ-szel szemben volt fontos hangsúlyozni, mint jelentős bűnt.


Felmerül az a kérdés is, hogy szabad-e használni, mondjuk végszükség esetén ezt a nyelvet. Mert az embernek bizony nagy kedve van ilyenkor csak úgy reagálni, hogy hát ha valaki gennyedző fekély és rendszeresen verbális váladékot fröcsög a magyar közéletbe, az éppenséggel Kövér elvtárs. Kövér elvtárs a Fidesz KB-ból, amikor azt hiszi, hogy keményen betámadja a világmegváltó eszme ellenségeit. Kommunizmus helyett éppen az orbánizmus ellenfeleit. Például a rothadó Nyugat hazai ügynökeit. Röhej, hogy ezt pl. nem igazán kell korrigálni. Ez megmaradt és ideológiailag folytonos, legfeljebb rothadó Nyugatról hanyatló Nyugatra finomult. Minthogy a rendszer is valamelyest finomult. De ettől még nem lett normális demokrácia.

Viszont az alapkérdés az volt, hogy végszükség esetének mit is tartunk. Kövér László mindent végszükségként él meg, mint valami örök szellemi csecsemő, aki már akkor is ordít, amikor egy 5 éves is csak egyszerűen megindul a vécé irányába. Felnőtteknek való feladatokról inkább ne is beszéljünk. 

Abban hogy egy olyan szélsőséges figurát, mint Kövér lehet-e fekélynek titulálni, nem vagyok biztos. Legfeljebb egy populárisan érthető viszontválasz erejéig, hogy a gyengébbek is megértsék, mi az, ami egy demokráciában már betegesnek számít. De emellett azt is hangsúlyozni kell, hogy mi az a magasabb rendű cél, amiért ezt a súlyos fegyvert bevetjük.

A politikai közbeszéd tisztulása, normálissá válása, amit az ilyen gyűlölködő és gyűlöletkeltő és ezért beteges nyelvezet ellehetetlenít. Amíg így beszélünk, addig csak verbális hidegháború és nem politikai vita zajlik. Márpedig a tényleges nemzeti együttműködés rendszeréhez kulturált közbeszéd is kell. 

Gyurcsány Ferenc nem gennyes fekély, hanem csak egy bukott miniszterelnök. Akit mindenkinek szíve joga nem szeretni, de gyűlölni felesleges és a gyűlöletre felhívó próbálkozás valójában figyelemelterelés. A gyűlölködésen alapuló figyelemelterelés persze minden fundamentalista típusú rendszer jellegzetes tulajdonsága. Ameddig boldogan gyűlölködnek a rászedettek addig nyugodtan lenyúlhatják a Kiválasztott Párt gazdasági és politikai parazitái.

Persze az már egy komolyabb szellemi és politikai tudatossági szint, amikor a választók belátják azt hogy Antall, Medgyessy, Gyurcsány, Orbán kábé egy szint. Nekem például Orbán lóg ki ebből brigádból leginkább, de éppen a nemzeti minimum keretein belül tiszteletben tartom, hogy jelenleg ő képviseli a magyarok egy jelentős részét. Még akkor is, ha szerintem az ahova Orbán visz, az egy pocsék és beteg demokrácia. Amitől Orbán az én szememben már túl veszélyes figura a legfeljebb tehetségtelenek között. De még ennek ellenére is a hívei kedvéért megadom a tiszteletet. 

 

Kövér László fenti kijelentésével végső soron saját személyén és modorán keresztül is jól demonstrálja, hogy mitől is beteg a magyar demokrácia. Magyarországon egy bolsevik gyűlölet-nyelvet beszélő csávó nemcsak párttag lehet, hanem egyenesen a magyar parlament elnöke. Ez pedig szégyen Magyarországra nézve. Így végső soron Kövér miatt sem lehetek büszke a magyarságomra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://liberator.blog.hu/api/trackback/id/tr285725202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása