Nagy Mesemondónk és Szeretett Vezetőnk megint nagyot eresztett: "Nem értjük, Európának miért nem kell a sikertörténetünk".

Ha nem érti Orbán Orbán, akkor segítünk neki és a többi holdkórosnak is. Bele lehet kukkantani, az IMF legújabb GDP előrejelzésébe, és máris szép lassan kezdhet hajnalodni a sötét buksikban: Magyarországon a régió egyik leggyengébb növekedése várható az elkövetkező 2 évben. Horvátország és Szlovénia produkálhat hozzánk hasonlóan gyenge eredményeket, velük fogunk versenyezni a régió legbénábbja címéért.Csakhogy Szlovénia eleve jóval gazdagabb nálunk, és ugyan nekik se esik jól, de még bőven belefér egy ilyen botlás. Ettől a szlovénok még ott lesznek a hozzánk képest régi EU országok perifériáját befogó közép-európaiak élbolyban. A csehekkel versenyezve elsőként Görögországot - és Ciprust, de ők szintén újak - fogják utolérni, aztán jön Portugália. Hacsak nem történik valami nagyobb galiba, mondjuk Matolcsy Györgyöt nevezik ki arrafelé gazdasági vagy pénzügyminiszternek.

Siker csak egyféle van, igaz annak van több arca is. A Fidesz kormány valójában csak kommunikációban, és propagandában tekinthető rendkívül sikeresnek. Ez a kommunikációs siker a politikai siker egyik fontos komponense, és erre éppen Magyarország a bizonyíték. A kormány gazdasági sikerei ugyanis rendkívül szerény mértékűek, igaz a kis embert megtéveszthetik a vagyonfelélésből nyert egyszeri juttatások. De erről majd máskor írok. A demokrácia szintén épül lefelé, és bár ez a leépülés nem most kezdődött, de sikerült ráerősíteni jócskán a kellemetlen folyamatra. 

Szóval a sikersztori egész pontosan az, hogy gyatra kormányzati eredmények mellett el tudják hitetni Orbánék a egy rakás emberrel, hogy ők egy Európai eliteket kioktatni képes, világszinten jegyzett szellemi elitgárda. 

A bejegyzés trackback címe:

https://liberator.blog.hu/api/trackback/id/tr605242198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása