Olvasom a minap az Indexen a headline-t:

Orbán: Ha egy konzervatív vezető hibát követ el, másnap reggel megölik 

Az emberben egyből felmegy a pumpa, amikor ilyeneket olvas. El is mondom, miért. 

Egyrészt, van ez a röhejesen hazug és ismétlődő önsajnáltatás. 10 éve 2/3-ad van és a magyar féldiktatúra, az új pártállam megálmodója, megvalósítója és tejhatalmú ura visszatérően sajnáltatja magát. Ez olyan típusú irritáló viselkedés, csak sokkal súlyosabb dimenziókban, mint amikor a jeles osztálytársad, arról nyavalyog, hogy mennyire nem tudott felkészülni, te meg még vigasztalod is. Aztán persze a te osztályzatod lesz rosszabb, miközben még arra is te szánsz energiát, hogy a kis egó-bomba lelkét ápolgasd.

Másrészt, mondja mindezt a Niedermüller tüntetés, kivégzés (!!) - ha már az önsajnáltató túlzások stíljében akarunk maradni - után pár nappal. Ha Őorbánságát kritizálják, akkor az egyből kivégzés, mert meghal neki a szegény kis picsogós lelke. De közben verbális verőlegényei, az Orbán vezette rendszer médiaszárnya, a nemritkán reform fasiszta, gyűlölet és erőszak kommunikációban utazó nyomingerek éppen úgy az ellenoldal kicsinálásán erőlködnek. A kettős mérce sose gond, főleg ha a birtokolt propaganda csatornákon és a mennyiségi  médiafölényben jobban lehet sulykolni, hogy ezt a másik csinálja. (Ha meg már Niedermüller, akkor a témában ezúttal Lovasi elég jól elkapta a dolgot.)

Végül pedig annyira unalmas, hogy ezzel a pitiáner szemfényvesztővel kell napi szinten foglalkozni, mondhatnám, hogy valódi problémák helyett. De ez tévedés lenne, hisz ez a csávó maga az egyik elsőszámú valódi probléma. Attól még, hogy ezek ugyan intellektuálisan pitiáner játékok, hogy ezek az állítások, nagyon könnyen darabokra szedhetők és cáfolhatók, attól még politikailag igencsak veszélyes figuráról van szó. Mert magában a politikai taktikában, a kommunikációs stratégiában sajnos igenis van egy sötét intellektuális tartalom, pl. az a módszer és hatékonyság, amivel minden nap tematizálják a magyar közbeszédet ezzzel a másodosztályú szellemi hulladékkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://liberator.blog.hu/api/trackback/id/tr8615466008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Célkereszt 2020.02.10. 10:54:22

Tudod, hogy Orbán csak ellenzéki újságokat tartja olvashatónak. Ez a magyarázata.
süti beállítások módosítása