"A politikai és gazdasági hatalom olyannyira centralizált, mint a kommunizmus bukása óta még soha. Párthű emberek vették át az irányítást az állami intézmények fölött. Felemelkedett a jó kapcsolatokkal rendelkező ’minigarchák’ új osztálya, és hatalmas vagyonokat szerez. Az állami televízió kormánypárti propagandát nyomat."

Remek összefoglaló, de inkább én folytatom:

A menkült-válságban a populista miniszterelnök hisztériát gerjeszt, és nem akar közös európai megoldásokat. Csak befelé kommunikál, és minden áron azt a látszatot kívánja kelteni, hogy ő Európa megmentője.

A bálványimádóknak persze az már nem jut el a tudatáig, hogy Európa nem végletes nemzeti önzésről, hanem az együttműködésről szól. Ahogy az sem, ami kis gondolkodással nyilvánvaló, még egy gyenge csapat is erősebb, mint a legtöbb magányos harcos. Pláne, ha egy világszinten alig látszó, közepesen fejlett ,10 milliós országról van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://liberator.blog.hu/api/trackback/id/tr717791310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása