Akkor már inkább az agymosás győzött, és elvette az ilyenre fogékonyak kevés eszét.

"Mert hagyták, hogy győzzön a terror!Vissza őket az őshazába mindet és ott terrorkodhatnak. Még nem elég?? Mikor lesz már elég Európa számára, vagy ott is minden vezető debil? Ejnye ősök, mit műveltetek??"

Olvasom a Polgár Portál cikkéhez írt kissé agresszív hangvételű kommentet.

Ugyan mitől győzött volna a terror?! Ez leginkább ahhoz hasonlít, amikor egy csatában, valaki elkezd sikoltozni az első katonák elestekor, hogy győzött az ellenfél. végünk van. Ekkor a valós helyzetértékelés nem az, hogy a csata  elveszett, hanem az, hogy van egy pár ember, a seregben, aki eléggé be van ijedve. A gyávákat ilyenkor célszerű hazaküldeni (illetve a gyávaságot ennél keményebb módszerekkel is büntették annak idején), hogy ne rombolják feleslegesen a harcolók morálját.

Ahogy a háború, nem a gyáváknak való, úgy egy bonyolult világban egy ország előtt állító kihívások megoldását sem a pánikolókra, vagy az ostobákra kéne bízni.

Ha végignézünk Európán és megnézzük a muszlim országokat, akkor egyáltalán nem  az az összkép, hogy Európát győzte le a terror. Európa békéje, alacsony terrorfenyegetettsége a boldog 90-es és 2000-es évtizedekhez képest valóban romlott, de a 70-es 80-as évek döntően saját gyártmányú (IRA, ETA, stb.) terrorjának idejéhez képest jobb a helyzet. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy minden mehet az eddigi mederben, hogy ne lenne szükség a terrorellenes intézkedések megerősítésére, a bevándorlás erősebb kontroljára, lassítására, a beérkezők –az itteni kultúrát nem elfogadók- szűrésére. De ezekre az intézkedésekre éppenséggel képes Európa.

A muszlim világban sokkal nagyobb áldozatokat szed a terror. Valahol klasszikus (vahabita) muszlim terror, Valahol meg posztkomcsi vagy más diktatórikus elnyomás  (Üzbegisztán, Türkmenisztán, Azerbajdzsán, stb. ) miatt élnek erőszak által megfélemlítve az ottani emberek.

A Polgár Portál publicisztikája a kommentekhez hasonlóan színvonaltalan, meglehetősen sok rosszindulatú csúsztatást - ha keményebben fogalmazunk hazugságot  - tartalmaz:

  • Csak az sajnálja ténylegesen a terror áldozatait, aki muszlim háborút vízionál. Tehát olyan nincs hogy csak muszlim terroristákkal, hanem egyből a muszlim világgal, vagyis minden muszlimmal harcban állunk.
  • A liberálisok terrorista pátyolgatók. Elég ostoba gondolat, hogy aki máshogy gondolkodik a terrorellenes fellépés mikéntjéről, mint a szerző, az egyből terrorista pátyolgató
  • Pitiáner trükk, hogy a szerző úgy tesz, mintha szkepticizmusa lenne a baj, és nem pedig az hogy  vitapartnerei álláspontját meg sem érti, és feleslegesen gerjeszt indulatokat akár a más véleményen lévők, akár a beilleszkedni képes muszlimok ellen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://liberator.blog.hu/api/trackback/id/tr8412764524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása