Kövér László nem tök hülye.  Van valamiféle becsületkódexe is, de azért mégis az a helyzet, hogy már középtávolról nézve is egy elbaszott nagybajuszú munkásőr a magyar parlament házelnöke.

Egy igaz keményvonalas kommer, akitől a strassburgi bíróságnak kell megvédenie a PODESZ túlhatalmával szemben  elkeseredett ellenállást tanúsító LMP-seket és PM-eseket.  Mert ez az ellenállás mégiscsak elkeseredett, hiszen a molinózás arról is szólt, hogy a magyar parlamentben az értelmes beszédnek  és vitának már nincs érdemi tere.

Az eset egyben újabb nyilvánvaló bizonyítéka a rendszerváltozás utáni időszakban példátlan politikai represszió kialakításának. Egy más nyelvezeten hangszerelve, az elmúlt négy évben turbó fokozatba kapcsolt a magyarok elnyomása.

Szégyen és szomorú az országunkra nézve, hogy még a parlamenti pártok szólásszabadságát is egy külső, európai tesületnek (Emberi Jogok Európai Bírósága - EJEB) kell megvédenie az újbolsevik nyomulástól, - ha két fokozattal szoftosabb módon is, de mégiscsak - az újra kiépülő pártállami elnyomástól.

(Update: lenti komment alapján.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liberator.blog.hu/api/trackback/id/tr936707497

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.09.19. 16:39:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

betamàs 2014.09.20. 18:28:47

Nem az EU csapott a kezére !
A strassbourgi Emberjogi Bíróság az Európa Tanács égisze alatt múködik, amelynek 47 ország a tagja és nem szerve az Európai Uniónak.

barany 2014.09.22. 17:28:10

A parlamenti randalírozás nem a parlamenti demokrácia megnyilvánulása. Egyébként a dualizmus korából származó "haladó" hagyománynak is tekinthető. Az 1900-as évek elején az ellenzék obstrukcióval akarta meghiúsítani a közös hadsereg megerősítését. Az obstrukciót többségi szavazással letörték. Erre az ellenzék összetörte az új országház szinte teljes bútorzatát. De a kár ennél sokkal nagyobb volt. A monarchia felkészületlenül lépett be az I. világháborúba. A következmény óriási emberveszteség, háborús vereség és Trianon.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.23. 14:30:11

@barany: randalírozás egy tábla felmutatása?
süti beállítások módosítása